Ajans Bakırçay

Recai Şeyhoğlu'nun yeni kitabı "Tablo ve Ressam" çıktı

KİTAP

Gazeteci-yazar-eğitimci Recai Şeyhoğlu’nun, Türkiye’nin son 17 yılını mercek altına aldığı 27’inci kitabı “Tablo ve Ressam” kitapçılarda yerini aldı.

İzmir, Manisa, Balıkesir, Bolu ve Tokat illerinin köylerinde açtığı kütüphaneler zinciriyle de bilinen yazar Recai Şeyhoğlu’nun yeni kitabı “Tablo ve Ressam” Cinius Yayınları’nda çıktı. 2018 yılında, bir yılda 5 kitap çıkararak bir rekora imza atan Şeyhoğlu’nun son olarak “Halamın Villası” adlı kitabı yayınlanmıştı.

Ajans Bakırçay ve Bol Medya haber portallarında köşe yazarlığı da yapan Şeyhoğlu son kitabında Türkiye’nin son 17 yılını mercek altına alıyor ve sorguluyor. Bu sorgulamadan aslan payını ise siyasal iktidar alıyor. Araştırmacı gazeteciler, akademisyenler, tarihçiler, sosyologlar, siyasetçiler için başucu kitabı niteliğini taşıyan “Tablo ve Ressam” aynı zamanda öğreten, düşündüren ve yol gösteren bir kitap.

25 yıl yaptığı öğretmenlik, özel eğitim merkezlerindeki altı yıllık öğretmenlik ve yöneticilik, dört beş yıl süren “Aydınlanma Yolunda İmece” gazetesi sahipliği ve yazı işleri müdürlüğü, değişik dergi ve gazetelerde köşe yazarlığı ve temsilcilikler, annesiyle birlikte açtığı kütüphaneler, aydınlanma evleri, yayımlanmış kitaplar, siyasete olan ilgi, araştırma ruhu ve merak duygusu harmanlanmış ve ortaya oylumlu bir kitap çıkmış. Şeyhoğlu, işsizliğin, sefaletin, kadın cinayetlerinin, çocuk tacizlerinin, iş kazalarının, yolsuzlukların, hırsızlıkların, kandırmacanın, sürekli zamların ve bitmez tükenmez terör olaylarının yaşandığı bir coğrafyanın resmini yapmanın hiç de kolay olmadığını yaşayarak öğrenmiş.

Kitabın önsözünde ise Öcal Uluç; “Ressam müthiş... Tablo daha da müthiş.. Fırçayı kaleme "böylesine dönüştürmek" müthiş kere müthiş... Bilmem ki, bizlere “kutlamak” ve "teşekkür etmek” dışında ne kalıyor; evet "bir şey” kalıyor: Onca sıkıcı, onca bıkkınlık ve bitkinlik verici, onca rakamla dolu ve de okuya okuya ve TV'lerde dinleye dinleye, seyrede seyrede, içinde yaşaya yaşaya "Yeter artık, duymak, okumak istemiyoruz" diye isyan ettiğimiz "onca” konuyu, "bir nefeste okunup bitirilecek bir kitap hâline getirebilmenin sırrı nedir” diye sormak!.. Benim aklıma bir cevap geliyor; "Recai Şeyhoğlu olmak!.." İyi ki varsın, büyük dost...İyi ki varsın!..” sözlerine yer veriyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.