Ajans Bakırçay

Kütüphaneler haftası Aydın İleri’nin anısına kutlanıyor!

KİTAP

58'inci Kütüphaneler Haftası nedeniyle başlayacak olan etkinlikler Aydın İleri anısına düzenleniyor... Ayrıca bu yıl "Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülü" Aydın İleri'ye verilecek. Ankara ve İstanbul'da ise bisiklet turu düzenlenecek...

Bu yıl Kütüphaneler Haftası, Ocak ayında 44 yaşında kaybettiğimiz Kütüphanecilik Bilimi Uzmanı, Türk Kütüphaneciler Derneği eski Genel Başkan Yardımcısı, Bergama Araştırmaları Kütüphanesi kurucu eski çalışanı ve Ajans Bakırçay yazarı Aydın İleri’nin anısına kutlanıyor.

Ataşehir Belediyesi’nin Aydın İleri anısına düzenleyeceği etkinliklerin ilki, yazar Başar Başarır’ın “Dolunay İki Gece Sürer” kitabının ele alınacağı söyleşi ile başlıyor.

AYDIN İLERİ’Yİ ANLAMAK

Ardından programda, Necati Güngör “Yaşamdan Öyküye”, İstinye Üniversitesi Kütüphane Direktörü Bahar Biçen Aras “Toplumsal Değişimde Kütüphaneler”, Necati Tosuner “Çocuktan Çocuğa”, Dilek Büyük “Çocuklara Masallar”, Filiz Yüksel İleri-Mustafa Özyürek -Kadir İncesu “Aydın İleri’yi Anlamak” isimli söyleşi ve anma etkinlikleri yer alacak.

Ayrıca bu yıl "Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülü" Aydın İleri'ye verilecek.

ANKARA VE İSTANBUL'DA BİSİKLET TURLARI

Ocak ayında koronavirüs nedeniyle 44 yaşında yaşamını yitiren İleri için Özgürlüğe Pedal ve Don Kişot Bisiklet Kolektifi, bisiklet sürüşü düzenleyecek.

Pazar günü "Özgürlüğe Pedal" Ankara’da, "Don Kişot Bisiklet Kolektifi" ise İstanbul’da pedal çevirecek.

Ankara’da Kurtuluş Parkı’nda başlayacak sürüş Eymir Gölü’nde sona erecek. İstanbul’da ise sürüş Kadıköy’de bulunan Karaköy İskelesi’nin önünde başlayacak, Aydos Ormanı’nda tamamlanacak.

Her iki kentte de pedallar Aydın İleri için 12.30’da çevrilmeye başlanacak. Etkinliğe dair konuşan Özgürlüğe Pedal üyesi Birkan Sarıfakıoğlu, şunları kaydetti: “Aydın İleri hem kütüphaneciliğe ciddi katkıları olan bir insan hem de iyi bir bisikletçiydi. Dostumuzun anısını yaşatmak, onun savunduğu değerleri güçlendirmek istedik. Dostumuzu anarken aynı zamanda bisikletçi ölümlerine de dikkati çekmek istiyoruz. Son yıllarda bisikletli ölümler çok arttı. Bununla ilgili önlemlerin alınması gerekiyor.”

“Aydın İleri’yi Anlamak”

Tarih: 3 Nisan Pazar 2022

Saat: 16.00

Konuşmacılar: Filiz Yüksel İleri –Mustafa Özyürek– Kadir İncesu

Başar Başarır - “Dolunay İki Gece Sürer”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.