Ajans Bakırçay

Çandarlı kütüphanesi büyüyor

KİTAP

Çandarlı’da hizmet veren Kültür Bakanlığı’na bağlı kütüphane, yenilenerek ve kitap sayısını artırarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

İzmir’in Dikili İlçesi’ne bağlı Çandarlı Mahallesi’nde bulunan Kültür Bakanlığı’na bağlı kütüphane; Çandarlılı yurtdaşlar ve Çandarlı Dayanışma Derneği üyelerinin girişimleriyle kapasitesini artırdı. 

Çandarlı’da hizmet veren Kültür Bakanlığı’na bağlı kütüphane, yenilenerek ve kitap sayısını artırarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Çandarlı Dayanışma Derneği’nin başlattığı kampanya kapsamında önce yeni masa ve perdeleriyle yeni görünüm kazanan kütüphane bu hafta yeni raflar ve kitaplığın yapılmasıyla kapasitesini artırdı. 

Çandarlı Dayanışma Derneği üyelerinin tüm Çandarlı’da vatandaşları kampanyaya dahil ederek hem maddi hem de kitap anlamında bağışları bir araya getirerek başardığı örnek davranış ile kütüphane yaşlısından gencine geniş bir kesimin ilgisini çekti.

Son 1 yılda kitap sayısını üç katına çıkartan kütüphane pandemi zamanında da ödünç kitap almak isteyen vatandaşların vazgeçilmez adresi haline geldi.

Çandarlı Dayanışma Derneği başkanı Ercüment Yaman; "Kütüphanede ki sorumlu müdürümüz Ahmet Bey, son derece çalışkan ve işini çok iyi yapan bir arkadaşımız. Bir sohbetimizde kitapları koyacak raf ihtiyacı olduğunu söyleyince 'Çandarlı Dayanışma Derneği' olarak yardımcı olmak istedik. Geçtiğimiz yıllarda da bina onarımlarına yardımcı olmuştuk. Konuyu yönetim kurulumuza telefonla ilettim. Bilgisayar üzerinden bir toplantı yapıp karar aldık. Sitemizde bunu ilan ettik ve üyelerimizden bu konu ile ilgili bağış istedik. Gerek bazı üyelerimiz gerekse de bazı dostlarımızdan destek gördük. 4 adet kitaplık yaptırdık. Çandarlı Dayanışma Derneği olarak çocuklarımız ve gençlerimize çok önem veriyoruz. Onları kitap okumaya ve kitaplarını kütüphaneden alıp/vererek kütüphane kültürü ile tanıştırmak istiyoruz." dedi.

Yorumlar (2)

ÇANDARLI BELEDİYESİ GERİ... 3 Yıl Önce

Belediyemiz kapatıldıktan sonra,bu dayanışma örneğinde de görülmüştür ki,Çan6da ki STK lar büyük önem kazanmıştır..Doğru işler yapıldığında hemşehrilerimiz tarafından takdir göreceklerdir..Emeği geçen dostlara teşekkür ederiz...

Ahmet Cira. 3 Yıl Önce

Katkıda bulunanları ,yardımseverleri ve bu çalışmalara katılanları kutluyorum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.