Ajans Bakırçay

Bademli'de tatil yapan Buket öğretmen duygulandırdı!

KİTAP

Bademli Köyü'ne tatil yapmaya gelen Buket öğretmenin fedakarlığı ve arkasında bıraktığı not duygulandırdı.

Dikili’nin Bademli Köyü’nde 10 günlük tatil yapmaya gelen Buket öğretmen, 6 gününü köyün kütüphanesini düzenlemeye ayırdı. Buket öğretmenin fedakârlığı ve arkasında bıraktığı not duygulandırdı.

Bademli Köyü’ne 10 gün tatil yapmak için gelen Buket öğretmen, tatilinde kitap okumak için köy muhtarı Neslihan Kutlu Maraş’ın yanına gitti. Muhtar kendisini 2008 yılında açılan Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi’ne götürdü. Bunun üzerine Buket öğretmen kütüphaneyi yeniden düzenlemek istediğini söyledi. 10 günlük tatilinin 6 gününü kütüphanenin yeniden düzenlenmesinde geçirdi.

Foto: Bademli Köyü Muhtarı Neslihan kutlu Maraş

DUYGULANDIRAN MESAJ

Kütüphanede işi biten Buket öğretmen ise arkasında şu notu bırakmıştı; “Kütüphanedeki işim bugün bitti. Elimden geldiği kadarıyla bir şeyler yapmaya çalıştım. Burada çok güzel kitaplar var. Umarım daha da güzelleşir, büyür kütüphaneniz. Ben kitapları ve onlarla ilgili her mesaiyi çok severim. Bu fırsatı sağladığınız için teşekkürler… Bugün köyden ayrılıyorum. Sevgiyle kalın. Görüşmek dileğiyle… Buket”

TEŞEKKÜR EDERİZ BUKET ÖĞRETMEN

Kütüphanenin son halini gören Muhtar Neslihan Kutlu Maraş ise gördüğü fedakârlık üzerine duygularını Bademli Muhtarlığına ait sosyal medyada paylaştı.

Maraş duygularını; “Teşekkür ederiz Buket öğretmen... Köyümüze on günlük tatil için gelen Buket öğretmen, muhtarlık binasında bulunan Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanesini görüp ziyaret etti ve bana izin verirsem, kütüphaneyi düzenlemek istediğini söyledi... On günlük tatilin altı gününü kütüphane de geçiren Buket öğretmene sevgi ve saygılar...” sözleriyle ifade etti.

NESLİHAN KUTLU MARAŞ BENZERİ MUHTARLAR, BUKET ÖĞRETMEN GİBİ ÖĞRETMENLER VAR OLDUKÇA SIRTIMIZ YERE GELMEYECEK!

Bu yaşananları öğrenen kütüphanenin kurucusu yazar Recai Şeyhoğlu ise kütüphaneyi açık tuttuğu için hem muhtar Neslihan Kutlu Maraş’a hem de Buket öğretmene teşekkür yazısı yazdı.

Şeyhoğlu yazısında; “Geçtiğimiz yıl köye gidip muhtar Neslihan Kutlu Maraş ile tanışmış, muhabbet etmiştik. Kütüphanenin her daim açık olduğunu öğrenmiş olmaktan da mutluluk duymuştum. Bugün ise yaşananları öğrendim. Neslihan Kutlu Maraş benzeri muhtarlar, Buket öğretmen gibi öğretmenler var oldukça sırtımız yere gelmeyecek! Buket öğretmeni ne gördüm ne de duymuşluğum var. Matematikçiymiş. Belli ki yaşadığı mahallede bir ara elinden Orhan Kemaller, Shakespeare’ler, Balzaclar geçmiş. Belli ki Gogol ile Neruda ile bir yerlerde beden olarak değil de ruh olarak buluşmuşlar, şiirin ve romanın sesine kulak vermişler” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.