Ajans Bakırçay

Aydın İleri'nin adı, Muzaffer İzgü Kütüphanesi'nde yaşayacak!

KİTAP

Araştırmacı-Yazar Aydın İleri’nin adı, kendi tavsiyesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Muzaffer İzgü Kütüphanesi’nde bir bölüme verildi.

22 Ocak 2022 tarihinde henüz 44 yaşındayken kaybettiğimiz Araştırmacı-Yazar Aydın İleri’nin adı, kendi tavsiyesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Muzaffer İzgü Kütüphanesi’nde bir bölüme verildi.

Henüz 44 yaşındayken aramızdan ayrılan Kütüphanecilik Bilim Dalı Uzmanı Araştırmacı-Yazar Aydın İleri’nin de önerisi üzerine açılan Muzaffer İzgü Kütüphanesi’nin açılışına CHP TBMM Grup Başkan Vekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Vatandaşlar, Muzaffer İzgü’nün ailesi ve Aydın İleri’nin ailesi de katıldı.

İZGÜ VE İLERİ AİLESİ DE AÇILIŞA KATILDI

Altay, İmamoğlu, Kılıç, Türk edebiyatının duayen isimlerinden merhum Muzaffer İzgü’nün oğlu Ahmet Şahin İzgü ve geçtiğimiz Ocak ayında Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren kütüphanecilik bilimi uzmanı merhum Aydın İleri’nin ailesi tarafından kesilen kurdele ile 3 birim, vatandaşların hizmetine girmiş oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Maltepe Gülsuyu Mahallesi’ne kazandırdığı kompleks içinde konumlandırılan “Muzaffer İzgü Kütüphanesi”, kurum tarihinde bir ilk olarak kurulan “İBB Kadın” ve “Fevzi Çakmak Yuvamız İstanbul Kreşi” de bulunduruyor.

İMAMOĞLU’NA AYDIN İLE ÇEKİLEN FOTOĞRAFI HEDİYE EDİLDİ

Kompleksi dolaşan İmamoğlu, Aydın İleri’nin ailesi ile de bir araya geldi. İmamoğlu’na Aydın ile çekildiği fotoğraf hediye edildi. Aydın’ın eşi Filiz, oğlu Barış ve kardeşi Hüseyin ile kısa bir sohbet eden İmamoğlu, Aydın’ın annesi ve babasına da taziyede bulundu.

“GURUR DUYDUM”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; “İstanbul'un her yerinde olduğu gibi, bugün burada açılışını yaptığımız işlerin, Cumhuriyet’imizin o kuruluş değerlerine ve ilkelerine yakışan işler olmasıyla da ayrıca gurur duyuyorum. Amacımız; toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin sağlanması ve korunması ise, işte tam da orada çocuklar ve kadınlar ayrı bir yerde duruyor” şeklinde konuştu.

CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay; “Muzaffer İzgü” adının açılan kütüphanede yaşatılmasının önemine dikkat çekti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat ise; “Bergama’daki görevinin ardından sıkıntılı bir dönem geçiren Aydın İleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlamıştı. Bizim çalışma arkadaşımız olmuştu. Burada Aydın’ın mirasını yaşatmaya, etkinlik ve atölyelerle sürdürmeye çalışmaktan onur duyuyorum" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.