Ajans Bakırçay

Yaylayurtlular bu kez kayıp olan Buket için ayaklandı!

GÜNDEM

Yaylayurtlular, kayıp olan lise öğrencisi Gözde Uslu'nun bulunmasının ardından bu seferde 2,5 aydır kayıp olan Buket Uslu için ayaklandı.

İzmir’in Dikili ilçesi Yaylayurt Mahallesi’nde yaşayan ve 29 Mayıs Pazar gününden bu yana kayıp olan Lise Öğrencisi Gözde Uslu'nun (16) bulunmasının ardından yöre halkı bu seferde 2,5 aydır kayıp olan Buket Uslu için ayaklandı.

Yaylayurt’ta aynı aileden 2,5 ay önce okula gitmek üzere evden ayrılan Buket Uslu'dan (16) haber alınamazken, Pazar günü kuzeni Gözde Uslu’nun da kaybolması yöre halkını isyan ettirmişti. İki genç kızın evlenme vaadiyle kaçırıldıklarını öne süren aile fertleri ile mahalle sakinleri Çandarlı Jandarma Karakolu önünde oturma eylemi gerçekleştirmişti. Şikâyetin ardından çalışma başlatan jandarma, Gözde'nin V.A. ile birlikte Balıkesir'de olduğunu belirlemiş, aileye haber vermişti. Jandarmadaki işlemlerin ardından V.A. adliyeye sevk edilmişti.

Gözde’nin bulunmasının ardından Yaylayurtlular bu kez de henüz bulunamayan Buket için Çandarlı Jandarma Karakolu önünde alkışlar eşliğinde oturma eylemi yaptı.

Dikili Kadın Platformu üyelerinin de destek olduğu eylem sırasında Buket’in annesi Gülşah Uslu sinir krizi geçirdi ve yetkililerden kızının bir an önce bulunmasını istedi.

Jandarma Komutanlığı, aile fertlerinden 10 gün süre isteyerek kızlarını bulacakları sözü vermesi üzerine kalabalık dağıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.