Ajans Bakırçay

Yaban Kazı Dikili'de maskot oldu

GÜNDEM

Yaklaşık 1 aydır Dikili sahilinde yaşayan yaban kazına halkın ilgisi büyük oldu.

İzmir’in Dikili İlçesi’nde yolunu kaybeden yaban kazı ilçe sakinlerinin sahip çıkmasıyla yabancılık çekmiyor.

Göçmen kuş olarak tanımlanan yaban kazı sürüsünden ayrı düştükten sonra Dikili kıyılarını mesken edindi. Yaklaşık 1 aydır Dikili sahilinde yaşayan yaban kazına halkın ilgisi büyük oldu.

Haber: Murat Solmaz

Vatandaşlar tarafından çeşitli yiyecekler verilen yaban kazına 'Ali Baba' adı verildi. Sempatik tavırlarıyla görenlerin ilgi odağı olan Ali Baba fotoğraf çekmek isteyenleri de kırmıyor. 

Dikilili vatandaşlardan Rıfat Kapan; "Yabani kaz, yasak süresi boyunca Bademli Dikili arasında yaklaşık 2 kilometrelik bir alanda gidip gelerek burada yaşamaya başladı. Bizler yabani kazımıza eski tarihlerde burada yaşamış Dikili’nin sembol hayvanı leylek Alibaba’nın da adını yaşatmak için Ali Baba adını verdik. Aynı zamanda da buradaki halk bu kazı kendi imkanlarıyla beslemeye çalışıyor. Burda olmasından mutlular, yabani hayatı da koruyalım. Giderek Dikili’nin maskotu olmaya başladı" dedi. 

Neriman Elmacı ise; "18 yıldır Dikili'de yaşıyoruz. Dikili'yi çok seviyoruz. Burası cennet gibi. Bu arada yaban kazımız Ali Baba Dikilimizin simgesi haline geldi. Ona çok iyi bakıyoruz. Dikili halkından da Ali Baba'yı sahiplenmesini, korumasını bekliyoruz" dedi.

Ali Baba, en çok da balık ve ekmek yemeyi çok seviyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.