Ajans Bakırçay

“TOKİ Bergama Belediyesi'nin Yatırımı Değildir”

GÜNDEM

Bergama Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ, “TOKİ”, “Doğalgaz” ve “Millet Bahçesi Projesi” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bergama Belediyesi İyi Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ, Bergama’ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılmak istenilen “TOKİ”, özel bir şirket tarafından yapımı devam eden “Doğalgaz” ve belediyeye ait olan 75 bin 450 metrekarelik 6 arsanın takasına karşılık yapılmak istenilen “Millet Bahçesi Projesi” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TOKİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞININ YÜRÜTTÜĞÜ BİR PROJEDİR

İyi Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ ilk olarak TOKİ’nin belediye ile herhangi bir alakasının olmadığını dile getirerek; “Bildiğiniz üzere 27 Nisan 2020 tarihinde TOKİ İhalesi gerçekleşti. Bergama Belediyesi tarafından yapılan açıklamada bir seçim vaadinin daha gerçekleştirildiği ifade edilmiştir. Öncelikle TOKİ olarak yapılan yatırımların hükümet yatırımı olduğunu ve belediye ile hiçbir alakasının olmadığını, TOKİ’nin Türkiye’nin tamamında planlamalar dâhilinde inşaatlar yaptığını belirtmek istiyorum. Bu Bergama’ya özel bir durum değildir. Hükümetler değişir, hizmetler devam eder. Devlette devamlılık esastır. Bu sebeple TOKİ’nin Bergama’da yapmış olduğu faaliyetin belediye ile alakası bulunmamaktadır. TOKİ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü bir projedir. Bu sebeple seçim vaadi olduğunun söylenmesi de tamamen gerçek dışıdır. Ayrıca ihale süreci ile ilgili bilgilerin de paylaşılması gerektiğini düşünmekteyim” dedi.

DOĞALGAZ’DA DA AYNI ALGI YAPILIYOR

Kemaller ayrıca; “Belediye tarafından bir algı yönetimi yapılmaktadır. Aynı şeyi doğalgaz sürecinde de yapmaktalar. Doğalgaz özel bir şirket yatırımı olmasına rağmen, belediye tarafından gerçekleştirilmiş bir proje olarak sunulmaktadır. Hâlbuki doğalgaz ile ilgili adımlar kendileri göreve gelmeden önce atılmıştı. Belediye bu konuda aktif rol almak istiyorsa şayet, çalışmaları yerinde denetlemelidir. Doğalgaz çalışmasının yapılmış olduğu sahalarda, sahayı firmaya nasıl teslim ediyorsa, aynı şekilde teslim almalıdır” dedi.

ESNAF MAĞDUR EDİLMEMELİ

Millet Bahçesi ve çevresinde ki esnafın durumuna da değinen Kemaller; “Millet Bahçesi Projesi’nin ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilmişti. İhaleyi alan firma, Samsun’da ki Millet Bahçesi Projesi’ni gerçekleştiren firmadır. Samsun’da gerçekleştirilmeye çalışılan proje Bergama’da gerçekleştirilmesi planlanan projenin 4 katı büyüklüğündedir. Maalesef ilk günden beri ifade ettiğim gibi böyle bir alanda ticari saha olmayabilir. Bu kaygılarımız gerçekleşmek üzeredir. Samsun’da onaylanmış olan projede iki kafeterya dışında başka bir işletmenin olmadığı görülmektedir. Burada 10 yıllık sözleşmesi olan ve 2 yılı bitse de 8 yılı kalan esnafımız var. Bu işin hukuki yönünün hesap edilmediği inancındayım. Esnaf arkadaşlarımız belediyeye güvenerek sözleşme yaptılar. Dolayısıyla 100’ü aşan esnafımızın mağdur edilmeyeceği bir proje yapılması gerekiyor” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.