Ajans Bakırçay

Soyer ve Pakdemirli’den açıklama

GÜNDEM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'de devam eden orman yangınları ile ilgili açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pazar gününden beri İzmir'de devam eden orman yangınları ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

Soyer, soğutma çalışmalarının başladığını sosyal medya hesabından duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Soyer, "Sevgili hemşerilerim, İzmir'in üstüne kabus gibi çöken, üç gündür devam eden orman yangınları kontrol altına alındı. Geniş bir bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Umarım tekrarlamaz. Hazırlıklarımızı yaptık, hemen büyük bir seferberlikle yaralarımızı sarmaya başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli; “Yangın kontrol altına alındı”

Tarım Bakanı Pakdemirli ise, İzmir'deki yangının 2 gün 5 saatlik çalışma sonrası kontrol altına alındığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın söndürme çalışmalarını izlediği Tekketepe'de basın mensuplarına açıklama yaptı. Pakdemirli, güzel bir haberi vatandaşlarla paylaşmak istediğini belirterek, "2 gün 5 saat sonra Karabağlar Tırazlı'da çıkan yangınımızı kontrol altına almayı başardık, soğutma söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Bu saat itibarıyla artık söndürme faaliyetleri neredeyse sonlanmış vaziyettedir. Bundan sonra saha soğutulacak akabinde de diğer işlemlere faaliyetlere devam edilecek" diye konuştu.

Pakdemirli, gösterilen başarının az olmadığını vurgulayarak; "Ekibimiz, orman teşkilatımız açık arayla dünyada lider. Bunu biz söylemiyoruz uluslararası kuruluşlar söylüyor. Yangınla mücadelede de ilk müdahale saatimizi 18 dakikadan 12 dakikaya indirdik. Bütün amacımız, gayretimiz 1 ağaç daha az yansın. Gün boyu 19 helikopter, 237 arazöz, 25 dozer ve bin 200 personelle çalıştık. Bu saat itibarıyla bu kaynaklar geriye çekilecek değil. Son duman tütene kadar, arazi tamamen soğutulana kadar gerektiği kadar kişi, personel, iş makinası, helikopter de sahada olmaya devam edecek" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.