Ajans Bakırçay

Soyer'den, dükkanları yıkılan Bergama esnafına destek; "Hesabını soracağız"

GÜNDEM

Bergama’da Millet İttifakı milletvekili adaylarıyla birlikte esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşan Başkan Soyer, Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na yapılan saldırıyı eleştirdi. Dükkanları yıkılan Bergama esnafını ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama’da Millet İttifakı milletvekili adaylarıyla birlikte esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluştu.

Soyer, Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na yapılan saldırıyı kınadı, Bergama’da dükkanları yıkılan esnafı ziyaret etti.

Bergama’da stadyum çevresinde yapımına başlanan millet bahçesi için yargı süreci devam etmesine rağmen dükkanları yıkılan esnafın yanına giden ve esnafın mağduriyetini dinleyen Soyer, “Yaşadığınız sıkıntının farkındayım. O nedenle buradayım. Bunun hesabını soracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Millet İttifakı milletvekili adaylarıyla birlikte Bergama’ya gitti. Soyer ve beraberindeki heyet, Bergama Ticaret Odası’nda sivil toplum kuruluşları, dernekler, odalar ve muhtarlarla bir araya geldi. 

“TAŞ SOPA MESELESİ TAŞ DEVRİNE GERİ GÖTÜRÜR BİZİ”

Soyer, burada yaptığı konuşmada, Erzurum’da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılan saldırıya tepki gösterdi. Soyer, “Gerçekten taşla sopayla korkutmaya çalışmak, sindirmeye çalışmak nedir? Taşlı sopalı saldırıyı yapanlar terörist Ekrem diye bağırıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ne zaman terörist oldu? Daha çok yeni, Genelkurmay Başkanımızı terörist diye hapse attık. Terör örgütünden yargıladık. Akıl tutulması yaşıyoruz. Teröristlik bu topraklardaki en ağır suçtur. Bunun cezası belli, eğer biri teröristse verirsin cezayı. Bir siyasi partiyse kapatırsın. Akıl almaz bir tablo yaşıyoruz. Bu taş sopa meselesi taş devrine geri götürür bizi. Biz İstanbul, İzmir, Bergama gibi şehirleri kurmuş milletiz. Nasıl kuruldu, taşla sopayla birbirlerini döverek, öldürerek mi? Tam tersine uzlaşarak, birbirlerini duyup dinleyerek, el vererek, destek vererek kuruldu bu şehirler. Biz birbirimizi vurarak öldürerek nereye gidebiliriz” dedi.

“BU TABLO DIŞ GÜÇLERİN OYUNU FALAN DEĞİL”

Soyer ayrıca Türkiye’nin ekonomik sorunlarına da değindi. Soyer, “Bütün bu hikaye değişmek zorunda. Bu bir kader değil. Kader olsa yaşarız, pandemiyi yaşadık. Bu da başımıza geldi, çekeriz deriz. Öyle bir durum yok, kader değil ki. Aklımız, fikrimiz, enerjimiz, gücümüz, bilgimiz var. Daha iyisinin nasıl yapılacağını biliyoruz. Bu tablo dış güçlerin oyunu falan değil, komplo değil. Bir tercih, bunun sonucunda bunlar yaşanıyor” diye konuştu.

“BUNUN HESABINI SORACAĞIZ”

Soyer daha sonra Bergama’da stadyum çevresinde yapımına başlanan millet bahçesi için yargı süreci devam etmesine rağmen dükkanları yıkılan esnafın yanına gitti. Esnafın mağduriyetini dinleyen Soyer, “Her zaman yanınıza gelemesem de aklım fikrim sizde. Bu yapılan haksızlık, hukukusuzluk beni de kahrediyor. Yaşadığınız sıkıntının farkındayım. O nedenle buradayım. Bunun hesabını soracağız. Bunlara seyirci kalmayacağız. Ben sonuna kadar yanınızda olacağım, elimden geleni de yapacağım. Hiçbirine razı değilim. İçiniz rahat olsun. Elimden ne geliyorsa yapacağım” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise, “Çok çok önemli bir seçime gidiyoruz. Kutuplaşma, ayrıştırma, gerginlik ülkeyi yaşanmaz bir hale getiriyor diye söylemiştik. Dün bunun en kötü örneklerinden birini gördük. Bizler haftaya pazartesi de hep beraber aynı ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Saygı duymayı öğreniyor olmamız lazım. Bu ülkeyi gerçekten seven insanlar, hizmet etmek istiyorlar. Birbirimizin vatan sevgisini sorgulayarak gideceğimiz yer yok. Vatan sevgisi sorgulanan CHP ise abesle iştigal olur. CHP Atatürk'ün kurduğu partidir” dedi.

Millet İttifakı milletvekili adayı Helil Kınay, “Bu seçimin içinde yapacağımız tercihler, atacağımız oy kimi seçtiğimiz kadar kim olduğumuzu da belirleyecek” dedi. Milletvekili adayı Rıfat Nalbantoğlu ise “Bu yorgun ve bitmiş iktidardan bu ülke kurtulmak zorunda. Verebileceği hiçbir şey kalmadı” dedi.

KORTEJ VE ESNAF ZİYARETİ

Başkan Soyer ile beraberindeki heyet, Bergama CHP İlçe Başkanlığı önünden vatandaşlarla bayraklar eşliğinde yürüyüş yaptı ve esnaf ziyareti yaptı. Bergama programı kapsamında kurulan pazaryerinde Bergamalılarla bir araya gelindi.

Soyer: Bu otoriter iktidarı oylarımızla devireceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama programının ardından Kınık'ta vatandaşlarla buluştu. İlk olarak esnafı ziyaret eden Başkan Tunç Soyer, daha sonra sivil toplum kuruluşları, odalar, muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Soyer, “Biz bu hikayeyi değiştireceğiz. Bu otoriter iktidarı oylarımızla devireceğiz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.