Ajans Bakırçay

Soyer'den, başkanlara; "Şirketiniz değil, babanızın malı değil"

GÜNDEM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye başkanlarına tarihi bir konuşma yaptı. Soyer; "Görev yapıtımız yerler bizim şirketimiz, bizim babamızın malı değil. Görev yaptığımız yerler, bizim nöbet tutuğumuz yerlerdir" dedi.

Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Temiz Gediz, temiz körfez” sloganıyla, havza gezisine başladı.

İlk durağı Manisa olan Başkan Soyer, burada yaptığı açıklamada belediye başkanlarına tarihi bir konuşma yaptı. Bir belediye başkanının asli görevinin şehrin kültürel, tarihsel ve doğal zenginliklerinin korunması olduğunu belirten Soyer; "Görev yapıtımız yerler bizim şirketimiz, bizim babamızın malı değil. Görev yaptığımız yerler, bizim nöbet tutuğumuz yerlerdir" dedi.

“BİR NÖBETİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Soyer; “Bir belediye başkanının asli görevi, görev yaptığı şehrin kültürel, tarihsel, doğal zenginliklerini korumaktır. Asfalt, yol, çöp sonradan da gelir. Asli görevimiz bize bırakılan mirası korumak, ona sahip çıkmak ve onu bize bırakıldığı gibi gelecek nesillere aktarmaktır. Çünkü bir nöbeti yerine getiriyoruz”

“ŞİRKETİMİZ YADA BABAMIZIN YERİ DEĞİL”

“Görev yapıtımız yerler bizim şirketimiz, bizim babamızın malı değil. Görev yaptığımız yerler bizim nöbet tutuğumuz yerlerdir. Dolayısıyla nöbetin asli unsuru korumak, sahip çıkmaktır. Biz de o nedenle şehrimize, nehrimize, gölümüze, dağımıza, ağacımıza, çiçeğimize, böceğimize sahip çıkacağız. Asli görevimiz budur belediye başkanı olarak. Bunun dışındakiler sonradan gelir. Bu düşüncelerle sahip çıkıyoruz vatanımıza, asıl milliyetçilik budur. Asıl vatanseverlik budur. Biz bu vatanı sonuna kadar koruyarak, bize bırakılan mirasa sahip çıkarak, gelecek nesillere devredeceğiz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.