Ajans Bakırçay

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tutuklandı

GÜNDEM

İzmir'de 'Zimmet' ve 'irtikap' suçlamalarıyla gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

İzmir’de Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı, Menemen Belediyesi yetkilileri hakkında çok sayıda ihbar, şikayet ve tespitlere ilişkin soruşturma başlattı.

Geçen hafta Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bir belediye başkan yardımcısı ve belediye yetkililerinin de aralarında bulunduğu 29 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

‘Zimmet’ ve ‘irtikap’ suçlamalarıyla gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilenlerden, aralarında Serdar Aksoy’un da bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

CHP yönteminin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy dört gün önce partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında partisine gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatılmış, İzmir'e gönderilen 3 milletvekili, Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım'da Aksoy'u oy birliğiyle "kesin ihraç" istemiyle "tedbirli" olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etmişti. Aksoy ise 18 Kasım'da partisinden istifa ettiğini, görevine devam edeceğini duyurmuştu.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca, "zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik" iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 27 zanlı, 20 Kasım'da gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı O.Y. ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi T.F.Ç'nin de bulunduğu, bu kişilerin hurda satışı işiyle bağlantılı olduklarının iddia edildiği öğrenilmişti.

Tutuklananların listesi şöyle;

-Serdar Aksoy

-Kenan Yaşatürk

-Mehmet Cin

-Teoman Tuna

-Gazi Koşum

-Mustafa İlhan

-Nagihan Karaca

-Tarkan Fikrek Çalık

-Gamze Yıldız

-Gökhan Uzun

-Mustafa Çama

Adli Kontrol şartı ile serbest kalanların listesi;

-Kemal Küçükkarakurt

-Oğuzhan Yar

-Fikri Babur

-Erdal Açıl

-Zeki Torun

-Özcan Saraçoğlu

-Muharram Çama

-Murat Koşum

-Yavuzhan Yar

Yorumlar (1)

abdurrezak 3 Yıl Önce

haber deki O.Y ve T.F.Ç adlı bulmcayı bulmak isterseniz aşağıda ki isimlere bakın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.