Ajans Bakırçay

Manisa'da 5.1 şiddetinde deprem oldu

GÜNDEM

Manisa'da korkutan deprem! İstanbul ve İzmir'de hissedildi..

Saat 14.26'da Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, İzmir, Bursa gibi çok sayıda kentte de hissedildi.

Depremin büyüklüğünü AFAD 4.8, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise 5.1 olarak duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı canlı yayında; 'Herhangi bir hasar söz konusu değil. Deprem 4,8 büyüklüğünde, geçmiş olsun' açıklamasında bulundu.

Yerin 6.99 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa’nın yanı sıra İzmir, Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya, Bursa ve Balıkesir’de de hissedildi. Paniğe neden olan depremle birlikte Manisa’da vatandaşlar, sokaklara çıktı. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

PROF. DR. SÖZBİLİR: "YENİ DEPREMLER BEKLENEBİLİR"

Prof. Dr. Hasan Sözbilir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi canlı yayında şu açıklamayı yaptı:

"Biz bugün Akhisar 5.4 depremiyle ilgili raporumuzu yayınladık. 5.4 büyüklüğündeki deprem Kırkağaç fayında gerçekleşiyor. Yeni depremler beklenebilir, benzer büyüklüklerde. Normal şartlarda Kırkağaç fayı daha büyük ölçekte deprem üretebilecek bir fay. Aslında 6.9 büyüklüğünde deprem üretebilecek bir fay. Kırılmadan sonra bin üzerinde artçı gerçekleşti. Şu anda çok daha yeni oldu. Kırkağaç fayı da birbirine paralel değişik paralel parçalardan oluşuyor. Birbirlerini tetikleyebilir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.