Ajans Bakırçay

Manavgat'taki orman yangını Bergama'yı da yaktı!

GÜNDEM

Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınına müdahale ederken hayatını kaybeden işçilerin İzmir Bergama Orman İşletme Müdürlüğünden Erdal Tovka ve Manisa Akhisar Orman İşletme Müdürlüğünden Yaşar Cinbaş olduğu belirlendi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınına müdahale eden arazözde görevli 4 personel alevlerin arasında kaldı. İşçilerden 2'sinin cansız bedenine ulaşılırken, 2'si yaralandı. Dumandan etkilenen işçiler kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Gebece Mahallesi Beloluk mevkisinde söndürme çalışmaları sırasında arazözün yandığı bilgisi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Bölgede yapılan araştırma sonucu 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı, yaralı 2 işçi Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Haber: Bertuğ Alacaoğulları

Hayatını kaybeden işçilerin İzmir Bergama Orman İşletme Müdürlüğünden Erdal Tovka ve Manisa Akhisar Orman İşletme Müdürlüğünden Yaşar Cinbaş olduğu belirlendi.

İşçilerin cenazesinin bölgeden alındığı ve Manavgat Devlet Hastanesi morguna götürüleceği öğrenildi.

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Gebece Mahallesi'nden kurtardıkları işçileri hastaneye kaldırdıklarını belirterek, "Sağlık durumları iyi, tedavileri tamamlandı. Taburcu ediyoruz." dedi.

ALLİANOİ KAZILARINDA DA ÇALIŞMIŞTI

Erdal Tovka'nın ölüm haberi Bergama'da büyük üzüntü yaratırken, Tüm-Bel-Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Arkeolog Bülent Türkmen; "Manavgat’ta yangında ölen orman işçilerinden Erdal Tovka Bergama’nın Tırmanlar köyündendi ve Allianoi kazısında bizim kazı işçilerimizden biriydi. Çok üzgünüz" dedi.

Allianoi'de kazı başkanı olan, Prof.Dr. Arkeolog Ahmet Yaraş ise; "Allianoi'a Tırmanlar köyündeki servis aracı ile geldiğinde daha çok küçüktü. Bekçimiz Osman abinin getirdiği Sevgili Tırmanlar Köyü'nün Orman Emekçileri arasında kara yağız, küçük bir çocuk olarak hatırlıyorum. Onu daha hafifi işlerde el arabası işine vermiştik. Hiç aksatmadan işine gidip geliyordu. Neredeyse sadece meraklı gözleri ile konuşurdu. Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınına destek olarak giden Bergama Orman İşletme Müdürlüğü personeli olan Sevgili Erdal Tovka şehit düşmüş. Çok üzüldüm. Allah rahmet etsin. Tüm Tırmanlar halkına can yoldaşı dostlarıma başsağlığı diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.