Ajans Bakırçay

Klarnetin efendisi çiftçi için destek istedi

GÜNDEM

Beş yıl önce İzmir’in Bergama İlçesi’nde Kınık yolu üzerinde bir çiftlik satın alarak, ata topraklarında çiftçilik yapmaya başlayan dünyaca ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, köylü ve çiftçiler için destek istedi.

Şehir hayatından uzaklaşıp ata toprağı Bergama’da bir çiftlik alan, burada domates, biber, patlıcan ekip, zeytincilik yapan, ayrıca çiftliğinde klarnet ustalarıyla buluşmalar da düzenleyen ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici herkesi üretime davet etti.

Covid-19 salgını nedeniyle zor zamanlardan geçildiğini belirten Şenlendirici; “Zor zamanlardan geçiyoruz. Köylümüzün ve çiftçimizin değerini bilelim. Onlar olmadan karnımızı doyuramayız. Onlar olmadan kalkınamayız. Eğer üretirsek var oluruz” dedi.

ÜRETİRSEK VAR OLURUZ

Domates, biber, patlıcan ekimi yapan ve zeytincilikle uğraşan şenlendirici; “Beş yıl önce satın aldığım, müzik çalışmalarını da aksatmadan sürdürdüğüm, klarnet kampı düzenlediğim ata topraklarında çiftçilikle de uğraşmaya başladım. Toprak besin zincirinin en başta gelen ve en çok önem verilmesi gereken yer diye düşünüyorum. Bende domatesimi, biberimi, patlıcanımı tamamen doğal bir şekilde kendim ekiyorum. Zeytinden yağ çıkarıyorum. Gelen misafirlerime hediye ediyorum. Hatta onlara; bu zeytinler klarnet sesiyle olgunlaşmış zeytinler diyorum. Malum burada 4 yıldır klarnet kampı yapıyoruz. Covit-19 salgını nedeniyle yaşadığımız bu zor dönemde toprağa ve çiftçiye en çok sahip çıkılması gereken zaman. Eğer üretirsek var oluruz” dedi.

TARIMDA KALKINMA ÖNÜMÜZÜ AÇAR

Şenlendirici; “İlkokulda öğrendiğim ilk şeylerden biri Türkiye’nin geçim kaynaklarıydı. Öğretmen sorduğunda tarım ve hayvancılık diye yanıt verirdim. Bu işin bilinçli yapılması lazım. Bir müzisyen nota bilmezse bir yere kadar üretir. Tarımda da bu böyle. Eğer bilinçli tarım yapılırsa, kooperatifleşmeyle ve devletimizin desteğiyle bu iş yapılırsa ve tarımda kalkınma sağlanırsa önümüz açıktır”

ÇAPALAR ÇALIŞMADAN KİMSEYE EKMEK YOK

Şenlendirirci elindeki çapayı göstererek; “Klarnete benzemiyor arkadaşlar. Ancak bunun da ayrı bir tadı var. Domatesin içini açtığınızda, o kokusu geldiği zaman burnunuza var ya, buda ayrı bir sanat işte. Ne demiş atamız; köylü milletin efendisidir. Bu çapalar çalışmadan hiçbirimize ekmek yok”

KLARNETTE DE ÜRETMEYE DEVAM, TOPRAKTA DA ÜRETMEYE DEVAM

Genç müzisyenlere mesaj gönderen Şenlendirici; “Müzisyenler çok sosyal insanlardır. Bu günlerde halkımıza destek olmak için birçok müzisyen kardeşimiz canlı yayınlar yapıyor. Bunu yapmak lazım, üretmekte lazım. Ben burada toprakla ilgileniyorum ama klarnetimle de üretmeye devam ediyorum. Klarneti bıraktığım zannedilmesin, klarnette de üretmeye devam, toprakta da üretmeye devam” dedi. (DHA - Oben ULU)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.