Ajans Bakırçay

Kınık'ta madende patlama! Yaralılar var....

GÜNDEM

Polyak Kömür Madeni'nde yaşanan metan gazı patlaması sonrasında madende çökme yaşandı. İlçeye İzmir ve çevre illerden 20 civarında ambulans sevk edildi. Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer ise yaralı sayısının 35 olduğunu açıkladı.

Kınık ilçesindeki Polyak madencilikte akşam saatlerinde metan gazı patlaması sonrasında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre, gazdan etkilenerek zehirlenen 8 işçinin tedaviye alındığı öğrenildi. Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer ise yaralı sayısının 35 olduğunu açıkladı.

Kınık ilçesine bağlı Elmadere Mahallesi'nde Polyak firmasına ait madende bugün akşam saatlerinde metan gazı patlaması sonrasında göçük meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edilirken, yetkililerden göçük altında işçi olmadığı öğrenildi. Oluşan gazdan etkilenen 8 işçinin tedavi altına alındığı belirtildi. Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer ise yaralı sayısının 35 olduğunu açıkladı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, can kaybı olmadığını, 8 işçinin hafif şekilde yaralandığını aktardı.

Twitter hesabından açıklama yapan Köşger, “İlimiz Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadelerini kullandı.

Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer:

"Kınık Elmadere Polyak maden sahasında iş kazası meydana gelmiştir. Kınık ,Bergama ve Soma Devlet Hastanelerinde tedavi görmekte olan 35 yaralı işçimiz mevcuttur. Maden sahasında kurtarılmayı bekleyen işçi yada sahada bekleyen yaralı işçimiz yoktur. Son yaralı işçimizde Hastaneye sevk edilmiştir. İş kazasında CAN KAYBIMIZ YOKTUR. Tüm ilçemize ve maden işçilerimize geçmiş olsun"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.