Ajans Bakırçay

Kimsenin ekmeğiyle oynamam dedi, 4 çalışanı işten çıkardı

GÜNDEM

Basına 'kimsenin ekmeğiyle oynamam, beni Bergama'da herkes tanır' diye demeç veren Bergama'nın AKP'li Belediye Başkanı Hakan Koştu, 4 çalışanı işten çıkardı.

Basında “mobbing” ve “yaşam şekline müdahale” iddiaları ile sıkça gündeme gelen Bergama'nın AKP'li Belediye Başkanı bu kez işten çıkarmalarla gündeme geldi. Bergama Belediyesi'nde DİSK’e üye üçü kadın olmak üzere dört çalışan mesai bitiminde işten çıkarıldı.

31 Mart yerel seçimleri sonrası AKP’ye geçen Bergama Belediyesi’nde sular durulmuyor. Belediye çalışanlarına uygulanan mobbing ve nitelikli memurların sürgün edilmesi gibi iddialar ile sıkça gündeme gelen Bergama Belediyesi’nde DİSK’e üye üçü kadın olmak üzere dört çalışan mesai bitiminde işten çıkarıldı.

EMEK DÜŞMANI İLAN EDİYORUM

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya ise ilk tepki DİSK Genel Sekreteri Şükret Sevgener’den geldi.

Sevgener; “AKP’li Bergama Belediyesi 2019 Temmuz ayından itibaren AKP’li Belediye Başkanının eli ile sendikal yapıya bir saldırı oldu. Bergama’da çalışan arkadaşlarımız DİSK’ten ayrılarak Hak-İş’e geçirilmek zorunda kaldılar. Çalışan işçi arkadaşlarımız önce emekli edilmeye çalışıldı. Ardından üç kadın bir erkek arkadaşımızın işine son verildi. Kış kıyamet günü, AKP’li belediye dört tane arkadaşımızı aşsız, yemeksiz bırakmıştır. Bunların gerçek yüzünü Temmuz 2019’dan bu yana gördük. Biz bunları ifşa etmeye devam edeceğiz. Başta Hakan Koştu olmak üzere bir Bergamalı olarak bunları emek düşmanı ilan ediyorum. Bu kararı alanları lanetliyorum” şeklinde konuştu.

HAKAN KOŞTU NE DEMİŞTİ

“Ben kimsenin ekmeğiyle oynamam, beni Bergama'da herkes tanır”

Daha önce basında çıkan haberlerle ilgili katıldığı programlarda hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını ifade eden Koştu, bir haber sitesinde ise; “Göreve geldiğimiz günden beri yapılan her çalışmayı mobbing olarak yansıtıyorlar. Yapılan her çalışmayı mobbing olarak yansıtmamak gerekir. Ben göreve geldiğim günden bu yana hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Beni Bergama’da herkes tanır” cümlelerini sarf etmişti.

Yorumlar (17)

Tuğçe Bilir 4 Yıl Önce

Siyasi açıdan olan birsey olmadığını sizlerde çok iyi biliyosunuz aylar geçmiş üstün den demekki çalışan 4 kişi tarafından yapılan birsey var ki bu karar verilmiş.

Bergamalı Kaan.. 4 Yıl Önce

İş yapan emekçileri çıkarıp, acemi deneyimsiz partililerini işe alır bunlar. Hakan verdiği sözlerin altında kaldığı için bu emekçilerle uğraşıyor

Mehmet Emin geyik 4 Yıl Önce

CHP belediyeciliğinin çıkardığı personelleri neden yazmamakta ısrar ediyorsunuz

İsmail öztürk 4 Yıl Önce

Hakan başkan kimsenin ekmeğiyle oynamadı o 4 çalışan ekmeğine sahip çıkamadı başkanımız çalışanın alnının teri kurumadan parasını ödüyoruz dedi bunu diyen insan kimsenin ekmeğiyle oynamaz baş kaldırdıkları için kendi işlerinden oldular chp belediyelerine gidin hesap sorun bakalım işten çıkarttıklarını geçtim hdp nin dağ kadrolarını işe soktular

Vizitor 4 Yıl Önce

Herseyin bir sebebi vardır muhakkak haketmislerdir

Fatma 4 Yıl Önce

Başkanı karalamak ne kolay demi kimse o çıkarılanların işlerini yapıp yapmadığını sorgulamaz tabi

TURANBEY 4 Yıl Önce

İstanbulda yada İzmir'in diğer ilçelerinde chp belediyelerinin işten çıkardığı onca insana karşı neden sustunuz neden onların aşlarını ekmeklerini hiç düşünmediniz. Ama doğru kış günü olmamalıydı ekrem başkan gibi gelir gelmez tekmeyi basmalıydı yaz günü o zaman sıkıntı olmazdı haklısınız vAllahi

BÜŞRA Y. 4 Yıl Önce

İşine son verilenlerin performansları ne kadar yüksekti?

Ufuk 4 Yıl Önce

Burayı bile troller basmış. Şu yorumlara bak.. Organize kötülükle karşı karşıyayız

Mert kurt 4 Yıl Önce

İzmir in diğer ilceleri olmak üzere hangi parti geldiyse özellikle CHP kaç kişiyi işte çıkardı

Fatma 4 Yıl Önce

Bunların tek anladığı insanların ekmeği ile oynamak

Royy 4 Yıl Önce

Kimse kimsenin ekmeyiyle oynamaz

Ayhan Gelir 4 Yıl Önce

Geldiği günden bu yana laftan başka bir icraat yapmayandan ne beklenir

Kenan Bergamalı 4 Yıl Önce

CHP Yönetiminin yaptığı icraatların altında kaldılar. Yapacak iş bulamayınca işçileri işten atıyorlar.

35700 4 Yıl Önce

Nekadar trol varsa hepsi buraya toplanmis,unutuyorsunuz CHP nin isten cikardiklari bankamatikciler,siz acin agzinizi yumun gozunuzu bilip bilmeden,akp belediyeleri kadar bataga Bora,sikandallara batmis baska hic bir partinin beledeyisi yok .birakin yandas haber okumayi, benim duydugum kadariyla isten cikarilanlar Alevi vatandaslar ,cok manidar degilmi, cem evlerini ibadet hane olarak tanimayacaksin sonra cikip Alevileri isten cikaracaksin. Cikar kokusu yakinda hic kuskunuz olmasin,by arada baskanmidir nedir ciksin kendi bir aciklama yapsin, vakiflarin kucaginda gezecegine!!!!

umit degirmenci 4 Yıl Önce

chp nin namusuna dil uzaktanlar kendi başlarına gelince deve kuşu gibi kafalarını kuma gömüyorlar ama bilmiyorlar en kıymetli yerleri açıkta kaldi

Serif sâgkal 4 Yıl Önce

Lakabı Şerefsiz olan,ikili oynayanların söz sahibi olduğu bir bld'yi konuşmaya değmez.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.