Ajans Bakırçay

İzmirli bisikletçilerin projesi dünya üçüncüsü oldu

GÜNDEM

Bergamalı bisikletçi Fırat Avan tarafından başlatılan “BisiDestek” pandemi döneminin en başarılı projelerinden biri kabul edilerek Birleşmiş Milletler Programına dâhil edildi.

Bergama Aktif Bisikletçiler üyesi Fırat Avan'ın pandemi dönemi 65 yaş üstü vatandaşların dışarıdaki market ve benzeri işlerini gönüllü olarak yapmasıyla başlayan “BisiDestek” projesi ile onlarca bisikletçi, yüzlerce vatandaşa yardımcı oldu.

Bisikletçiler İzmir depreminde de aktif rol üstlendiler.

PROJE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Kurdukları iletişim hattına gelen çağrıya o bölgedeki en yakın “BisiDestek” üyesini yönlendirip Pandemi’den dışarı çıkamayan vatandaşların bütün ihtiyaçlarını gördüler. Projeyle dünya üçüncüsü oldular. BUGEP - BİSİKOOP ve BİSUDER ortaklığında “CITIES ON BIKE” ismiyle Birleşmiş Milletler Programına dâhil edildiler.

İZMİR’DE 105 GÖNÜLLÜ BİSİKLETÇİ

Projeyle ilgili bilgi veren Bergamalı bisikletçi Fırat Avan; “Bu proje salgın hastalık, deprem, yangın, su baskını gibi doğal afetlerde dezavantajlı kesimlerin; yaralıların, yaşlıların, engellilerin ilaç, battaniye, alışveriş, tamir gibi acil ihtiyaçlarını bisikletli gönüllüler ile karşılama konusunda yardımcı olmayı hedefleyen bir sosyal girişim projesidir. İzmir'de kurulan ‘BisiDestek’ ekibinde 105 bisikletli gönüllü bulunmaktadır” dedi.

BİSİDESTEK İZMİR DEPREMİNDE

BisiDestek gönüllüleri İzmir depreminde görev başındaydı. Bisikletçiler ilaç temini, taşınması, ilgili adrese teslim edilmesi, bebek maması teslim edilmesi, çadır kurulumu, kuruluma yardım edilmesi, bisikletli kurye hizmeti; evrak, dosya, hafif eşya taşınması, hafif olan deprem ihtiyaç malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında aktif rol oynadılar.

İzmir depreminde motorlu araçların giremediği caddelere ulaşma ve mobilite sağlanmasında destek olunduğunu ifade eden Avan; “İzmir depremi ile yine sokaklara çıkan BisiDestek üyeleri yoğun trafik nedeniyle araçla ulaşılması zor olan enkaz alanlarına bisikletlerle çadır, battaniye, erzak taşıdı. Her durumda en iyi ulaşım aracı olan bisikletle acil destek sağlamakla birlikte BisiDestek üyeleri enkaz alanına yakın bölgede kamp/çadır kurarak her an göreve hazır olduklarını bir kez daha gösterdiler. Bu depremde bir kez daha anladık ki gündelik hayatta kullanın ya da kullanmayın ama evinizde mutlaka bisiklet bulundurun” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.