Ajans Bakırçay

İzmir 68’liler Birliği’nden Gezen ve Ulu’ya ‘Onur Belgesi’

GÜNDEM

İzmir 68'liler Birliği Tiyatro Sanatçısı ve Mizah Ustası Müjdat Gezen ile gazeteci/yazar Gökmen Ulu'ya, birer Onur Belgesi verdi.

İzmir 68'liler Birliği Tiyatro Sanatçısı ve Mizah Ustası Müjdat Gezen ile gazeteci/yazar Gökmen Ulu'ya, birer Onur Belgesi verdi. İzmir 68'liler Birliği Başkanı, Gazeteci Yazar Şair Okan Yüksel, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'ndaki "Baba Kız" oyunundan sonra, Gezen ve Ulu'ya belgelerini sundu.

Belgeleri takdiminden önce Nâzım Hikmet'in "Davet" şiirini okuyan Okan Yüksel konuşmasında; “Sayın Müjdat Gezen Gerçek bir Atatürk Cumhuriyeti ve bağımsız Türkiye sevdanız, kültür sanat alanında yaşam boyu sürdürdüğünüz yaratıcı ve üretken sinema, tiyatro ve yazın çalışmaları ile 30. yılını dolduran Müjdat Gezen Sanat Merkezi(MSM) ile halkın onuru ve vicdanı oldunuz. Ülke sevdası ile umarsız çıkarsız bir yaşamın halkımız tarafından onurlandırıldığı bir gerçektir. İzmir 68'liler Birliği de temsil ettiği Demokratik Kitle Örgütleri ile birlikte sizi, 'Onursal Üyemiz' olarak selâmlıyor, üretkenliğinizin nice yıllar sürmesi temennisiyle saygılarımızı sunuyor, esenlikler diliyoruz" dedi.

Yüksel, Gökmen Ulu için ise; “Sayın Gökmen Ulu Gazetecilik yaşamınızın ülkemizdeki zor ve kısıtlı koşullarına karşın ne denli onurlu ve anlamlı olduğu bilinen bir gerçektir. Basın yaşamınızı; ülkemizin saygın ve onurlu kültür, sanat ve basın emekçilerini araştırmak ve gerçekçi bir anlatım ile yazın dünyasına ve belgesel çekimleri ile görsel yaşama armağan etmeniz, kutlanmaya değer önemli çalışmalardır. Bu görüş ve gerçekler doğrultusunda İzmir 68'liler Birliği öncülüğünde Demokratik Kitle Örgütleri kurullarımızın kararı ile size 'Onur Belgesi'' sunulması kararlaştırılmıştır. Üretkenliğinizin süreceği inancı ile kutluyor, esenlikler diliyorum" sözlerine yer verdi.

CHP İzmir Milletvekili ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Onursal Başkanı Atila Sertel de, Müjdat Gezen'in sanatçı ve yurtsever kimliğini övdü, İzmirli 68'liler'in Gezen ve Ulu'ya "Onur Belgesi" vermelerini takdirle karşıladığını söyledi. Programa katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay da Müjdat Gezen ile rol arkadaşı ve kızı Elif'e çiçek verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.