Ajans Bakırçay

İstanbul'daki deprem, Aliağa, Dikili ve Bergama’yı da salladı

GÜNDEM

5,8 büyüklüğündeki deprem Aliağa, Dikili ve Bergama ilçelerinde de hissedildi.

İstanbul’da büyük korku yaratan 5,8 büyüklüğündeki deprem Aliağa, Dikili ve Bergama ilçelerinde de hissedildi. Bu kentlerde yaşayan vatandaşlar da kısa süreli heyecan yaşadı. Özellikle kamu kurumlarında öğle tatili sonrası iş başı yapan vatandaşlar depremi hissettiklerini ifade etti. Evlerinde sarsıntıyı hisseden vatandaşlarda gün boyu televizyonlarının haber kanallarından İstanbul depremini takip etti ve depremi yaşayan yakınlarına ulaşmaya çalıştı.

Silivri merkezli meydana gelen ve büyüklüğü 5,8 olarak açıklanan deprem, yerin 7 kilometre altında meydana gelmişti. Deprem sonrası en büyüğü 4,1 olan 30 artçı deprem yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olayı takip ettiklerini ve kriz masasının kurulduğunu, kötü bir durum olmadığını kaydetti. İstanbul Valiliği ise yaptığı açıklamada herhangi bir hasar ihbarının yapılmadığını ancak vatandaşların hasarlı binalara girmemesi gerektiğini ifade etti.

14 OKULDA TATİL İLAN EDİLDİ

İstanbul Valiliği'nden ise okul tatili için son dakika açıklaması geldi. İstanbul Valiliği detaylı teknik inceleme yapılması ön görülen 9 ilçede 14 okulun tatil edildiğini duyurdu.

ASILSIZ SES KAYITLARI HAKKINDA İŞLEM

Dün gece saatlerinde sosyal medya ve çeşitli sosyal ağlarda depreme ilişkin asılsız bilgi ve ses kayıtları paylaşanlar hakkında, adli ve idari makamlarca gerekli yasal işlemler başlatıldığı duyuruldu.

TÜRK TELEKOM HATLARI NİHAYET NORMALE DÖNDÜ

İstanbul'da dün saat 14.00'da olan 5.8'lik depremin ardından GSM hatlarına bir süre yoğunluktan ulaşılamadı fakat Türk Telekom'daki arıza saatlerce sürdü. Aboneler saatlerce İstanbul'da hizmet alamadı. Türk Telekom'dan sabah saatlerinde yaptığı açıklamada sorunun çözüldüğü bildirildi.

Dün depremden sonra 10 saatten fazla bir süre İstanbul’da Türk Telekom aboneleri GSM hizmetinden faydalanamadılar.

Vatandaş hizmetin aksamasına büyük tepki gösterirken sabah saatlerinde Türk Telekom’dan yapılan açıklamada sorunun çözüldüğü bilgisi verildi. Türk Telekom’un Türkiye genelinde 22.1 milyon mobil abonesi var.

Türk Telekom, “Teknoloji ekibimizin titiz çalışmaları sonucu abonelerimiz normal hizmetlerini almaya başladılar.” açıklaması yaptı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.