Ajans Bakırçay

"Hayatı korumak için senin de kemerin ses getirsin"

GÜNDEM

Trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan ‘Kemerin Ses Getirsin’ kampanyası kapsamında vatandaşlara broşür dağıtılarak, bilgilendirme yapıldı.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kuzey Ege’de bulunan ilçelerde de gerçekleştirilen uygulamada trafik denetimi yapılan araçlarda kampanya hakkında bilgilendirilme yapıldı. Çocuklara “Kemerin Ses Getirsin” kampanyası hakkında bilgi içeren broşür dağıtıldı.

ÖDÜLLÜ VİDEO YARIŞMASI

Bergama Trafik Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polis memurları tarafından trafik denetimi yapılan araçlarda çocuklara kampanya hakkında bilgi verildi. Buna göre; İçişleri Bakanlığınca trafik güvenliği konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi ve kamuoyunda gerekli farkındalığın oluşturulması amacıyla 09 -31 Ağustos tarihleri arasında çocuklara yönelik "Hayatı Korumak İçin Senin de Kemerin Ses Getirsin" sloganıyla "Kemerin Ses Getirsin" isimli ödüllü video yarışması düzenlendiği ifade edildi.

ÇOCUKLARA ÖDÜL VAR

İçişleri Bakanlığı'nın trafikte emniyet kemeri kullanımıyla ilgili toplumu bilinçlendirmeye yönelik 'Kemerin ses getirsin' kampanyası tüm Türkiye'de hayata geçirildi. Kampanya kapsamında araçta bulunan kişilerin emniyet kemerini takarken çıkan sesin duyulduğu bir video çekmesi, emniyet kemerini taktıktan sonra ise 'Hayatı korumak için senin de kemerin ses getirsin!' demesi gerekiyor. Çekilen videolar 31 Ağustos tarihine kadar #kemerinsesgetirsin etiketiyle Twitter/TrafıkEgm adresinde paylaşıldıktan sonra en çok beğeni alan 100 kişiden birine scooter ve kask hediye ediliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.