Ajans Bakırçay

Gönenç; "Okul Sütü Projesi ne oldu?"

GÜNDEM

1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Dert çocuklara süt dağıtmak değil CHP’li belediyelerin halka dokunan ve destek gören bu tip sosyal projelerin önünü kesmekti” dedi.

Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Bergama’da belediye başkanlığı döneminde, okul sütü uygulaması başlatan ilk ilçenin Bergama olduğunu belirten Gönenç; “Bugün 1 Haziran, ‘Dünya Süt Günü’. Türkiye’de okul sütü uygulamasını başlatan ilk İlçe Belediyesi Bergama olmuştu. 2009 yerel seçimleri sonrasında göreve geldikten kısa bir süre sonra ‘Okul Sütü’ uygulamasını başlatmış ve haftanın üç günü İlçedeki tüm ilkokullara ve anasınıflarına her gün yaklaşık 5000 adet süt dağıtımına ulaşmıştık”

“Bu uygulama 2012 yılına dek sürdü. Hükümet-Milli Eğitim Bakanlığı aynı uygulamayı ülke genelinde yürüteceğini açıklayınca Mayıs 2012’de projemizi sonlandırmak zorunda kaldık. Bizimle birlikte projeyi uygulayan ve bu uygulamayı Türkiye’de ilk başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi de, hükümetin bu uygulamasından sonra okul sütü projesini sonlandırarak ‘Süt Kuzusu’ projesiyle 0-5 yaş arası çocuğu olan ailelere kapı kapı süt dağıtımını başlattı ve hala başarıyla sürdürüyor”

DERT ÇOCUKLARA SÜT DAĞITMAK DEĞİL, ÖN KESMEK

“Aradan 8-9 yıl geçmiş, hükümet bir yıl bilemediniz iki yıl bu projeyi eline yüzüne bulaştırarak sürdürdü; bazen dağıtım aksadı bazen çocuklar zehirlendi. Oysa Belediyeler yaparken hiç bu aksama ve olumsuzluklar yaşanmamıştı. Üstelik bizim dağıttığımız sütler yüksek proteinli ve daha sağlıklı günlük pastörize sütlerken Bakanlık marketlerde satılan UHT sütleri tercih etmişti. Dert çocuklara süt dağıtmak değil CHP’li belediyelerin halka dokunan ve destek gören bu tip sosyal projelerin önünü kesmekti”

OKUL SÜTÜ PROJESİ NE OLDU?

“Bugün Dünya Süt Günü, belki biri Tarım Bakanı’na ya da Milli Eğitim Bakanı’na sorar; ‘Okul Sütü Projesi ne oldu? diye... Şairin dediği gibi: “Bunlar, Engerekler ve çıyanlardır, Bunlar, Aşımıza, Ekmeğimize, Göz koyanlardır, Tanı bunları,Tanı da büyü…” sözlerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.