Ajans Bakırçay

Eğitim-Sen Bergama: “Nuri Kiraz’ın paylaşımı gericiliğin göstergesidir”

GÜNDEM

Bergama Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada; “Nuri Kiraz’ı istifaya ve Türkiye Cumhuriyetimizin Cumhuriyet Savcılarını da Nuri Kiraz’ın yapmış olduğu paylaşım ile ilgili olarak göreve davet ediyoruz” sözlerine yer verildi.

Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği tarafından, Ayasofya’nın cami statüsüne geçirilmesinin ardından tartışmalara neden olan bir paylaşımda bulunan Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz ile ilgili basın açıklamasında bulunuldu.

Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına Bergama Demokrasi Platformu da destek verdi. Yapılan açıklamada ise; “Yaşadığı güç kaybını durdurmaya çabalayan siyasi iktidar çareyi muhafazakâr ve milli görüş geçmişli tabanının hassasiyetlerini harekete geçirmekte buldu. Bu nedenle de Ayasofya’nın cami olarak kullanıma açılması başta olmak üzere siyasal İslam’ı güçlendirme hedefi ile çeşitli adımlar atılmaktadır. Ayasofya ile beraber hilafet ve Latin alfabesi tartışmalarını ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına dair kamuoyunu ikna etme çabalarını, Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’in kazanımlarına dönük saldırılar izlemektedir. Tüm yaşananlar siyasi iktidarın geleceğini garanti altına almak için nafile şekilde yeni rejimi inşa etme çabalarından başka bir şey değildir”

GERİCİLİĞİN GÖSTERGESİ

“Bu doğrultuda Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’da siyasi iktidarın mesajını almış olacak ki sosyal medya hesabından ‘Ben de buradayım, beni de görün’ dercesine Lozan Antlaşması ile ilgili çirkin ve kabul edilemez bir çıkışta bulunmuştur. Lozan Antlaşmasını çöpe atma isteğinde bulunma yaklaşımı azgın bir gericiliğin göstergesidir. Bu tür gerici zihniyetlerle mücadele etmek toplumun tüm aydınlık insanlarının ve demokratik kitle örgütlerinin temel görevi olmalıdır”

KİRAZ KENDİSİNİ NEREDE KONUMLANDIRIYOR?

“Nuri Kiraz’da buradan soruyoruz: Kendisini nerede konumlandırmaktadır? Türkiye Cumhuriyetinin Milli Eğitim Bakanlığının bir memuru mudur yoksa Siyasi iktidarın temsilcisi mi? Kendisine buradan Devlet Memurları Kanununun Tarafsızlık Ve Devlete Bağlılık ile ilgili maddesi olan 7. Maddesini hatırlatmak isteriz ve bu konuda da Milli Eğitim Bakanlığının yetkililerini de göreve davet ediyoruz”

NURİ KİRAZ GİBİLER CUMHURİYETE VE KAZANIMLARINA SALDIRMAKTA

“’Muktedir’, oluşturmaya çalıştığı korku iklimi ile bizlerin de derin bir sessizliğe ve suskunluğa girmesini beklemektedir. ‘Egemen’ bizi susan, soru sormayan, eleştirmeyen, hakları ve özgürlükleri için mücadele etmeyen, itaat eden milyonlar olarak görmek istemektedir. Bu iklimde de Nuri Kiraz gibiler çıkmakta ve Cumhuriyete ve kazanımlarına saldırmaktadır. Ancak bilmelidirler ki bu toprakların aydınlık yüzlü eğitim ve bilim emekçileri olarak her koşulda haklarımız, özgürlüklerimiz, öğrencilerimizin eğitim hakkı ve geleceğimiz için mücadele etmekten vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz”

CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

“Son olarak da kişisel tercihini Devletin tarafsız bir memuru olmak yerine Siyasi iktidarın bir temsilcisi ve sözcüsü olmaktan yana kullanan Nuri Kiraz’ı istifaya ve Türkiye Cumhuriyetimizin Cumhuriyet Savcılarını da Nuri Kiraz’ın yapmış olduğu paylaşım ile ilgili olarak göreve davet ediyoruz. Eğitim Sen olarak da bu sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyoruz” denildi.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından tepkilere neden olan paylaşım;

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.