Ajans Bakırçay

Dikili’de “TCG Karşıyaka” gemisini 750 kişi ziyaret etti

GÜNDEM

Dikili Limanı'na demirleyen ve TCG Karşıyaka gemisi yaklaşık 750 kişi tarafından gezildi.

İzmir’in Dikili İlçesi’nde limana demirleyen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın karakol gemisi “TCG Karşıyaka” 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında vatandaşların ziyaretine açıldı.
30 Temmuz 2010 tarihinde yapımına başlanılan ve 27 Eylül 2012 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınan TCG Karşıyaka Karakol Gemisi Dikilililer tarafından yoğun gördü. 56,9 uzunluğunda ve 8,9 genişliğindeki gemi yaklaşık 750 kişi tarafından gezildi.

BOLCA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Ziyarete açılan gemi, askeri personel eşliğinde gezilirken, gezenler merak ettiklerini sorup bilgi alma imkânı da buldu. Ziyaretçiler gemide bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi. Ayrıca, Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, şehit ve gazi yakınları da gemiye ziyarette bulundu.

Tuzla sınıfı karakol gemisi TCG Karşıyaka’da 5 subay, 10 astsubay, 18 sözleşmeli erbaş/er olmak üzere 33 personel görev yapıyor. Leventler/Foça Limanına konuşlu olan gemi Ege Denizi’nde, denizde durumsal farkındalığın sağlanması ve keşif/gözetleme-karakol faaliyetleri ile düzensiz göçle mücadeleye destek faaliyetlerine iştirak ediyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.