Ajans Bakırçay

Dikili’de Köpek Katliamı!

GÜNDEM

Dikili'de, biri sahipli 5 köpek zehirli sosis verilerek öldürüldü. Hayvan sahipleri duruma tepki göstererek yetkililerden yardım istedi.

İzmir'in Dikili İlçesi, Turan Dursun Caddesi'nde biri sahipli 5 köpek zehirlenerek öldürüldü. Köpek sahipleri isyan etti.

Edinilen bilgiye göre, olay 27 Nisan Çarşamba sabahı meydana geldi. Semiha Erdener, sabah 8.30 civarında sahibi olduğu Lucky isimli melez köpeğinin, Mevsim Kafe’nin önündeki kumlarda zehirlenmiş olduğunu öğrendi. Kendi köpeğiyle birlikte mahalle sakinlerinin de beslediği 4 köpeğin daha cesediyle karşılaşan Erdener hemen komşularına haber verdi. Duruma isyan eden mahalle sakinleri ise yetkililerden yardım istedi.

Zehirli sosis verilerek köpeklerin öldürüldüğünü ifade eden hayvanseverler, olayın yaşandığı bölgeye güvenlik kamerası talep etti.

“CAN GÜVENLİĞİ YOK”

Köpeği zehirlenerek öldürülen Semiha Erdener, gözyaşlarına hâkim olamadı. Çok üzgün olduğunu ifade eden Erdener; “Sabah 8.30’da çok sevdiğim köpeğimin kimliği belirsiz kişilerce zehirlenmiş olduğunu gördüm. Mahalle sakinleriyle birlikte beslediğimiz diğer sokak köpekleri de zehirlenmişti. Arkadaşlarıma haber verdim. Savcılığa gidip şikâyette bulundum. Burada hiç kimsenin can güvenliği yok. Nasıl bir insan başka bir cana kıyar. Biran önce önlem alınmasını istiyoruz” dedi.

“İLK DEĞİL”

Aynı yerde daha önce de köpek ölümlerine rastladıklarını ifade eden Semiha Aynaaslan: "Daha öncede aynı noktada köpek ölümlerine rastlamıştık. Bu bölgede yaşayan birinin bu katliamı yaptığını düşünüyoruz. Ancak bu civarda herhangi bir güvenlik kamerası olmadığı için elimizde kanıt yok. Burada sadece hayvanların değil, insanların bile can güvenliği yok. Burada yetkililerden biran önce önlem alınmasını istiyoruz. Buraya konulacak güvenlik kamerası bir daha bu tarz olayların yaşanmasını da engeller” dedi.

Mahalle sakinlerinden Zilan Zelal Üzüm de, yaşanan ölümlerden herkesin çok etkilendiğini ve çok üzgün olduklarını belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.