Ajans Bakırçay

Dikili’de ki yangında 100 zeytin ağacı ve 250 saman balyası yok oldu

GÜNDEM

Dikili’de, 49 dönümlük alanda çıkan yangında 100 zeytin ağacı ve 250 adet saman balyası kül oldu.

İzmir’in Dikili İlçesi’nde Kabakum altı yakınlarında Geren Mevki Sazlık Dere olarak adlandırılan bölgede saat 17.00 civarlarında yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerince kısa zamanda kontrol altına alınan ve 49 dönümlük alanda çıkan yangında 100 zeytin ağacı ve 250 adet saman balyası kül oldu.

Yangının olay yerine yakın bir evde gençlerin mangal yakmak istemesi sonucunda çıkmış olabileceği iddia edildi.

100 ZEYTİN AĞACI, 250 SAMAN BALYASI YOK OLDU

Yangının yaşandığı arsanın sahibi Mehmet Neğiş’in verdiği bilgiye göre; “Bana telefon ile haber verildiğinde hemen geldim. Yangın ben gelene kadar söndürülmüştü. Burada 49 dönümlük arsada 332 adet saman balyası vardı. 250 âdeti kül oldu. Ayrıca zeytinlik alandaki ağaçlarda zarar gördü. 100 kadar zeytin ağacı yok oldu” dedi.

MANGAL YÜZÜNDEN ÇIKMIŞ OLABİLİR

Yangının, alanın yakınlarında bulunan bir evde gençlerin mangal yakması sonucu çıkmış olabileceğini iddia eden Neğiş; “Yangının tarlanın yakınında bulunan bir evde gençlerin mangal yakması ve buradan sıçrayan ateş sonucu çıktığı düşünülüyor. Zaten ateşin çıktığı yer belli. Başka yerden çıkmasına imkân yok. Kendileri söndürmeye çalışmış ama söndürememiş. Rüzgâr nedeniyle yangın hızla yayılmış” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.