Ajans Bakırçay

Dikili’de ki koca dehşeti protesto edildi

GÜNDEM

İzmir'in Dikili ilçesinde, parkta tartıştığı eşi tarafından vurulan ve ağır yaralı hastaneye kaldırılan Leyla S. (45) ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Dikili'de, 19 Ocak Pazar günü öğleden sonra saat 15.00 civarlarında tartıştığı eşi Murat S. (50) tarafından Şehit Sami Akbulut Caddesi’nde ki 75.Yıl Parkı’nda herkesin gözü önünde vurulan Leyla S. ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Dikili Kadın Platformu tarafından Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında ise “Erkek adalet değil, gerçek adalet”, “Hayatımızdan da haklarımızdan da vazgeçmiyoruz” pankartları ile “Kadına şiddete hayır”, “Tecavüzcüleri korumak, tecavüzcülere ortak olmaktır” ve “Kimliğimiz, emeğimiz, bedenimiz” bizimdir” dövizleri açıldı.

ADALETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yapılan basın açıklamasında ise; “Tarih 19 Ocak 2020 Pazar. Zaman öğle vakti. Dikili’de bir kadın eşi tarafından tabanca ile herkesin gözü önünde vuruldu. En az 7 kurşun kovanı etrafa saçıldı. 2 kurşun kadına isabet etti. Bu Dikili’de üç yıl içerisinde yaşanan üçüncü koca saldırısıydı. Işığımız ve Zümrütümüz canlarından oldular. Leyla’nın hastanede hayati tehlikesi sürüyor. Bilinci açık. Bir kurşun vücudunun içinden çıkarılamadı. Koca gözaltında. Biz adaletin takipçisi olacağız” denildi.

Basın açıklamasında ayrıca, “Dikili Kadın Platformu olarak bu küçücük Ege kasabasında yaşanan kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına hayır diyoruz. Davaların takipçisi olacağız. Katledilen Işık’ın koruma ihlaline karşı açtığı davanın takipçisiyiz. Katledilen Zümrüt’ün çocuklarına kayyım atanması ile ilgili davanın takipçisiyiz. Bir mahallede bakkal sahibinin 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yaptığı istismar davasının takipçisi olacağız. Bir üvey babanın engelli kızına yaptığı istismarın takipçisi olacağız. Leyla’nın kocası tarafından vurulması ile ilgili davanın takipçisi olacağız” denildi.

Basın açıklaması “Kadın cinayetlerine karşı direniyoruz. Cinsel şiddete karşı direniyoruz. Çocuk istismarına karşı direniyoruz. Tecavüze karşı direniyoruz” sloganları ile sona erdi.

Ne olmuşu?

Olay, 19 Ocak Pazar Günü saat 15.00 civarlarında, Dikili Şehit Sami Akbulut Caddesi 75. Yıl Parkı'nda meydana geldi. İddiaya göre, sanayide kaporta dükkanı bulunan Murat S., tartıştığı eşi Leyla S.'ye, çevresindekilerin dehşet dolu bakışları arasında tabanca ile 7 el ateş açtı. Leyla S. kanlar içerisinde yere yığılırken, çevredekiler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Polis ekipleri gelinceye kadar silahla vurduğu yaralı eşinin başında bekleyen Murat S., polislere tabancayı bırakarak teslim oldu. Yaralı Leyla S. ise olay yerine gelen sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Omzuna ve karın bölgesine isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Leyla S'nin sağlık durumunun ise iyiye gittiği öğrenildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.