Ajans Bakırçay

Dikili’de kayıp kızlardan biri bulundu, ancak iddialar vahim!

GÜNDEM

Dikili’de kayıp liseli kuzenlerden Gözde Uslu bulundu, ancak durum vahim! İddiaya göre aileler kaçmasın diye kızlarını okuldan almaya hazırlanıyor!

İzmir’in Dikili ilçesi Yaylayurt Mahallesi’nde yaşayan ve 29 Mayıs Pazar gününden bu yana kayıp olan Lise Öğrencisi Gözde Uslu'nun (16) jandarma tarafından bulunduğu ve Buca sevgi Evi'ne yerleştirildiği öğrenildi.

Yaylayurt’ta aynı aileden 2,5 ay önce okula gitmek üzere evden ayrılan Buket Uslu'dan (16) haber alınamazken, Pazar günü kuzeni Gözde Uslu’nun da kaybolması yöre halkını isyan ettirmişti. İki genç kızın evlenme vaadiyle kaçırıldıklarını öne süren aile fertleri ile mahalle sakinleri Çandarlı Jandarma Karakolu önünde oturma eylemi gerçekleştirmişti. Köylülerin gerçekleştirdiği oturma eylemi sırasında Gözde'nin annesi Seher Uslu ve Buket’in annesi Gülşah Uslu sinir krizi geçirmiş, yetkililerden kızlarının bir an önce bulunması konusunda talepte bulunmuştu.

Şikayetin ardından çalışma başlatan jandarma, Gözde'nin V.A. ile birlikte Balıkesir'de olduğunu belirledi. Jandarma, V.A.'ya telefon açıp Gözde'yle Dikili İlçe Jandarma Karakolu'na gelmelerini istedi. Telefon sonrası Gözde ve V.A., dün akşam saatlerinde Çandarlı Jandarma Komutanlığı'na geldi.

Jandarmadaki ifadesinde Gözde, V.A. ile evlenmek istediğini, bu nedenle kendi rızasıyla evi terk ettiğini ve bir daha dönmek istemediğini söyledi. Jandarmadaki işlemlerin ardından V.A. adliyeye sevk edildi. Gözde eve dönmek istemediği için Sevgi Evi'ne yerleştirildi. 

Öte yandan 2,5 ay önce okula gitmek üzere evden ayrılan Buket Uslu’nun annesi Gülşah Uslu’da dün akşam Çandarlı Karakolu önünde yapılan oturma eyleminde yetkililerden kendi kızının da bulunmasını istedi.

KIZ ÇOCUKLARINI KAÇMASIN DİYE OKULDAN ALACAKLAR

Konuyu yakından takip ettiklerini söyleyen ve açıklamalarda bulunan Çandarlı Dayanışma Derneği Başkanı Halil İbrahim Bircan; “Yaşananlara bakılırsa kızımızın da gitmek istediği görülüyor. Daha önce de bu köyde buna benzer olaylar yaşandı. Konunun sosyolojik boyutunun incelenmesi gerekiyor. 15 yaşındaki kız çocuğunu kaçmaya iten nedenler nelerdir araştırılmalı. Bununla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlar bir çalışma yapmalı. Yine Yaylayurt’tan bir baba bana ‘kızımı kaçma korkusu yüzünden okuldan aldım’ dedi. Diğer babalarda kızlarını okuldan almaya hazırlanıyormuş. Bunun ihbar olarak değerlendirilmesini istiyorum. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir önlem almalı. İlçe kaymakamımıza sesleniyorum: ‘Bu konuda dernek olarak birlikte çalışmaya seve seve hazırız. Köylerde eğitim çalışmalarına katkı koymaya hazırız’” dedi.

Yorumlar (1)

Meral Bilgiç 2 Yıl Önce

Okullardan almasınlar.eğitim verilsin.yoksa böyle kaçırılmaların sonu gelmez

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.