Ajans Bakırçay

Dikili’de kadınlar “Çatışma”, “Şiddet” ve “Barış”ı konuştu

GÜNDEM

İzmir’in Dikili İlçesi’nde, “Çatışma, Şiddet, Barış” konulu seminer düzenlendi. "Her kadın doğuştan barış gönüllüsüdür" denildi.

Dikili Kadın Platformu tarafından organize edilen ve Dikili Belediyesi Kültürevi’nde gerçekleştirilen seminer Türk Kadınlar Birliği Proje Koordinatörü ve Demir Leblebi Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı - Eğitmen Sevna Somuncuoğlu tarafından verildi. Somuncuoğlu konuşmasında hayatta kalma, iyi yaşama, özgürlük, kimlik konularına değindi.

Geçici ve yalancı olan “Negatif Barışın” değil kalıcı ve gerçek bir çözüm için “Pozitif Barışın” hedeflenmesi gerektiğini söyleyen Somuncuoğlu; "Kadınların barış için oturmadıkları masalarda yapısal ve kültürel şiddetten söz edilmediği bir gerçek. Bunların konuşulmadığı yerlerde de baskın öyküler egemenliğini sürdürüp gidecektir. Her şeyi değiştirmek kadınların elinde" dedi.

Her kadın doğuştan barış gönüllüsüdür

Somuncuoğlu ayrıca; “Hazırda olan baskın öyküleri düzeltip dönüştürebilir, biz kadınlar yepyeni direniş öyküleri yazabiliriz. Yeter ki isteyelim, fark edelim ve öğrenelim. Ama önce merak edelim. Biz kadınlar çatışmalardan korkmuyoruz artık. Çünkü hayata dair bir öykümüzün olmasını istiyoruz. Bu öykünün mutlu sonla bitmesi için de beyaz atlı prenslere değil, sadece pozitif barışa ihtiyacımız var. Evde, mahallede, ülkede ve dünyada” dedi ve her kadının doğuştan barış gönüllüsü olduğunu söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.