Ajans Bakırçay

Dikili’de hunharca öldürülen Zümrüt Er’in ilk davası görüldü

GÜNDEM

Dikili'de eski eşi tarafından darp edilip, eski kayınpederi tarafından öldürülen iki çocuk annesi Zümrüt Er’in ilk davası Bergama Adliyesi’nde görüldü.

Dikili'de 2019 yılının Temmuz ayında eski eşi Ertan K. tarafından darp edilip, kayınpederi Özkan K. tarafından 20 yaşında öldürülen iki çocuk annesi Zümrüt Er’in ilk davası Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davaya Zümrüt'ün ailesi, akrabaları, tanıklar ve Dikili Kadın Platformu üyeleri katıldı. Bergama’dan İyi Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ, Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel ve CHP’li Akın Yasa destek verdi.

Mahkeme 26 Kasım 2020 tarihine ertelenirken Zümrüt'ün annesi, babası ve karşı taraftan 3 şahit dinlendi. Zümrüt’ün ölümüne neden olan eski eş Ertan K’nın kardeşleri için yurtdışına çıkma yasağı getirildi.

CEZA İNDİRİMİNDEN YARARLANABİLMEK İÇİN İFTİRA ATIYORLAR

Konuyla ilgili yaşananlar hakkında bilgi veren Dikili Kadın Platformu’ndan Demet Önal; “Bugün Zümrüt'ümüzün ilk duruşması Bergama Adliyesi’nde görüldü. Mahkemede ilk olarak şahitler dinlendi. Anne ve Baba ifadelerinde yaşadıkları acıyı dile getirirken çok zorlandı. Zümrüt’ün annesinin bildirimine göre ceza indiriminden yararlanmak için kızı Zümrüt’e gerçek dışı yakıştırmalar yapıldı ve iftiralar atıldı. Eğer İstanbul Sözleşmesi tam anlamıyla uygulansaydı Zümrüt yaşıyor olacaktı. İşte tamda bu yüzden sözleşme yürürlükte kalmalı” dedi.

Ne olmuştu?

İzmir’in Dikili ilçesi İsmetpaşa Mahallesi’nde yaşayan, Zümrüt Er, Ertan K’den anlaşamadıkları için yaklaşık 4 ay önce boşandı. 15 Temmuz'da eski eşi Ertan K’nin fiziksel şiddetine uğrayan 2 çocuk annesi Zümrüt Er, eski kayınpederi Özkan K. tarafından pompalı tüfekle vurularak, öldürüldü. Cinayetle ilgili gözaltına alınan Özkan K. ile Ertan K, mahkemece tutuklandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.