Ajans Bakırçay

Dikili’de elektrik faturasında açıklanamayan 5 bin liralık fark isyanı!

GÜNDEM

Elektrik faturasında açıklanamayan 5 bin liralık fark, site sakinlerini isyan ettirdi.

Dikili Bankacılar Sitesi işletme Kooperatifi’nin Eylül ayı elektrik faturasına yansıyan 5 bin liralık farkın açıklanamaması, site sakinlerini isyan ettirdi.

Dikili’nin en büyük sitesi olan Bankacılar Sitesi İşletme Kooperatifi’nin Eylül ayı faturası, Ağustos ayı faturasından 10 bin lira fazla geldi. Site yöneticileri aradaki farkın nereden kaynaklandığını anlamak için faturayı incelemeye başladı.

“CEVAP VERECEK MUHATAP BULAMIYORUZ”

34 Bin 461 liralık Eylül ayı faturasında 5 bin 331 liralık bir kalem tespit eden yönetim, durumu anlamak için soluğu elektrik şirketinin Dikili Şubesi’nde aldı. Faturadaki fark burada açıklanamayınca Bergama’ya soruldu. Buradan da yanıt alınamadı.

Bankacılar Sitesi işletme Kooperatifi 2’nci Başkanı Recep Kaya; “Geçen ay okuma ile bu ay okunma arasında 10 bin lira fark var. ‘Niye 10 bin lira fark var!’ diye araştırmaya başladık. Faturaya yansıyan ve kimsenin çözemediği 5 bin liralık bir kalem tespit ettik. Dikili ve Bergama’daki şubelere başvurduk. Oradaki memurlarda durumu çözemedi. İzmir’i aradık, oradaki arkadaşımızda cevaplayamadı. Bize bunun cevabını kim verecek. Cevap verecek muhatap bulamıyoruz. Bu fark nedir?” dedi.

“SAYAÇLARI, TALEBİMİZ OLMADIĞI HALDE YILLIK OKUYORLAR”

Kooperatifi 2’nci Başkanı Kaya ayrıca; “Bizim sitemizin arkasında 30 dönüm zeytinliğimiz var. Zeytinliğimizin içerisinde sitemizin içme kuyuları var. İçme kuyularından bir tanesinin saati tam zeytinliğin içerisine geliyor. Bu saate kışın bakılmıyor, saati okumaya sadece yaz aylarında geliyorlar. Yani 3-4 ayda bir okunması gereken sayacı 11 ay sonra okumuşlar. Halbuki bizim böyle bir talebimiz yok. Böyle olunca da faturalar çok yüksek geliyor. Dönemlik sıkıntılar yaşıyoruz. Başkanımız bir dilekçe ile Bergama’ya başvurdu ama oradaki arkadaşlar evrak almadılar. Halen bunun sonucunu alamadık”

“KAPALI OLAN KUYUYA YÜKSEK FATURA KESTİLER”

“Yine bu zeytinliğimizin içerisindeki aynı kuyuyu bir ara su gelmeyince kapattık. Kuyu 3-4 ay kapalı kalmasına rağmen 30 bin liralık fatura geldi. Kuyunun sadece bir dönem zeytin sulamak için açıldığını, 3-4 aydır kapalı olduğunu söyledik. Dediler ki ‘Biz saati götürdük, saatte işleme var.’ Kapalı olan kuyuya yüksek fatura kestiler, halen doğru bir açıklama alamadık” sözlerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.