Ajans Bakırçay

Dikili’de 8 öğrenciyi taciz eden öğretmene rekor ceza!

GÜNDEM

Öğretmen E.S.’nin yargılandığı davada mahkeme rekor ceza verdi. İstismarla suçlanan öğretmen 49 yıl hapse mahkum edildi.

İzmir'in Dikili ilçesi, Çandarlı Mahallesi’nde 8 öğrenciyi taciz eden öğretmen E.S.’nin yargılandığı davada mahkeme rekor ceza verdi. İstismarla suçlanan öğretmen, 8 çocuk için ayrı ayrı cezalandırıldı.

2019 yılının Kasım ayında yaşanan olay, Dikili ilçesine bağlı Çandarlı Mahallesi’ndeki bir okulda meydana geldi. Okulda görev yapan öğretmen E.S.’nin 8 kız öğrenciyi taciz ettiği iddia edildi. Yargıya taşınan olayın karar duruşması dün Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada ailelere Bergama Veli-Der, Eğitim-Sen Dikili ve Bergama temsilcilikleriyle Bergama Demokrasi Platformu üyeleri destek verdi.

Duruşmayı takip eden Eğitim-Sen Genel Merkez Hukuk Sekreteri Arzunur Şimşek ile Av. Birgül Değirmenci’nin, davaya müdahil olma talepleri ise mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi.

“49 YIL CEZA ALDI”

Tutuksuz yargılanan E.S. duruşmaya katılmadı. E.S.’nin avukatları ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılırken, mağdur aile avukatları duruşmada salonunda hazır bulundu. Görülen davada Veli-Der’den edinilen bilgiye göre mahkeme heyeti, sanık E.S.’nin 12 yaş altı mağdur çocukların her biri için 7 yıl 9 ay 22 gün, 12 yaş üstü mağdur çocukların her biri için ise 4 yıl 8 ay 7 gün olmak üzere toplamda 49 yıl ceza almasına karar verdi.

“CİNSEL İSTİSMAR SUÇLARININ OLAĞANLAŞTIRILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Eğitim-Sen Dikili Temsilciliği Kadın Sekreteri Ezgi Yalçınkaya tarafından yapılan açıklamada ise; “Davadan tutuklama kararı çıktı. Mahkeme istismarı ve sarkıntılığı kabul ederek her bir mağdur için ayrı ayrı hapis cezası verdi. Suçu işleyen sanığın öğretmenlik sıfatını kullanarak bu suçu işlemiş olması mesleki itibarımızı değersizleştirmiş ve zedelemiştir. Ayrıca çocuk hakları sözleşmesine ve Eğitim-Sen tüzüğüne göre çocuk haklarını korumak temel görevimiz olduğu için de davayı takip ettik. Bu nedenlerle davaya katılım talebimizin reddedilmesine dair süreci de taraf olarak takip edeceğiz. Sendikamız kadınların ve çocukların haklarına yönelik her türlü müdahaleye karşı kararlılıkla mücadelesini sürdürecek, cinsel istismar suçlarının olağanlaştırılmasına izin vermeyecektir” sözlerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.