Ajans Bakırçay

Dikili’de 196 kaçak göçmen ve 3 organizatör şüphelisi yakalandı

GÜNDEM

Dikili'de, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 155 göçmen ile 3 organizatör şüphelisi yakalandı, 2 can salı içinde bulunan 41 göçmen ise kurtardı.

Dikili açıklarında, yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeye çalışan 196 göçmen yakalandı. 3 organizatör şüphelisi ise gözaltına alındı. İçinde kadın ve çocuklarında bulunduğu göçmenlerin uyrukları ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 6 Aralık günü saat 08.30'da Dikili açıklarında balıkçı teknesi içinde kaçak göçmen olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Bölgeye ulaşan ekipler, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 155 kaçak göçmen ve 3 göçmen kaçakçısı şüphelisini yakaladı.

Aynı tarihte saat 15.50’de bir başka ihbar alan Sahil Güvenlik Ekipleri bu defa Dikili açıklarında can salları içerisinde kaçak göçmen olduğu bilgisine ulaştı. Bölgeye ulaşan ekipler Türk karasularına geri ittirildiği anlaşılan 2 can Salı içerisindeki toplam 41 göçmen yapılan operasyon sonucu kurtardı.

Karaya çıkarılan göçmenler işlemleri ve insani yardım ile sağlık kontrolleri ardından, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.