Ajans Bakırçay

Dikili: "Yoksulluğa ve pahalılığa alışmayacağız"

GÜNDEM

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu zamlara karşı basın açıklaması yaparak, "Yoksulluğa ve pahalılığa alışmayacağız. Zamlar geri alınsın" dedi.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu akaryakıta, elektriğe, doğal gaza ve temel tüketim maddelerine yapılan zamlara karşı basın açıklaması yaptı.

Dikili Atatürk Meydanında bir araya gelen kitle "Yapılan zamlar geri alınsın", "Krizin faturasını ödemeyeceğiz", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atarken açıklamayı Eylem Arslanşahin okudu.

Arslanşahin, "Geçinemiyoruz feryatları yeri, göğü kapladı. Yönetenlerin ise gözleri kör, kulakları sağır. Siyasi iktidarın küçük ortağı MHP Genel Başkanı Bahçeli, televizyon ekranlarında geçinemiyoruz diye feryat edenleri 'şov yapıyorlar' diye suçluyor" dedi.

"İŞSİZLİĞE, BASKILARA ALIŞMAYACAĞIZ"

Asgari ücretlilere, çalışanlara 'Ek zam yapılsın' denildiğinde 'Yasalar var, yılda bir kez görüşülür ve zam yapılır' diyenlerin söz konusu kendileri olduğunda hemen yasa çıkarmaktan kaçınmadıklarını söyleyen Arslanşahin, "Patronlar, yandaş şirketler, bankalar zenginleştikçe zenginleşti. Bizler; yoksulluğa, zamlara, işsizliğe, hayat pahalılığına, baskılara, iş ve kadın cinayetlerine alışmayacağız" diye konuştu.

"TÜM ÜCRETLERE İNSANCA YAŞANACAK ZAM"

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu olarak taleplerini sıralayan Arslanşahin şunları kaydetti:

Asgari ücret başta olmak üzere, tüm ücretlere yoksulluk sınırının üzerinde, insanca yaşanacak zam yapılmasını istiyoruz. Akaryakıt, ulaşım, gübre, elektrik, doğal gaz, su, et, süt, ekmek, yumurta, sebze, meyve gibi temel tüketim maddelerine yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz. En temel insan hakkı olan barınma hakkı için kira ve ev fiyatlarındaki artışın geri çekilmesini istiyoruz."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.