Ajans Bakırçay

Dikili ve Ayvalık’ta 53 göçmen kurtarıldı!

GÜNDEM

Ayvalık ve Dikili ilçesi açıklarında Türk kara sularına geri itilen 53 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Dikili ilçesi Bademli açıklarında 2 adet can salları içerisindeki bir grup düzensiz göçmenin Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itildiği ihbarını aldı.

Harekete geçen Sahil Güvenlik Botu tarafından tespit edilen botlardaki Afrika kökenli 19 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı.

Ayvalık’ta ise, Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 34 göçmen Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istedi.

Edinilen bilgiye göre; Ayvalık’ın Altınova mahallesinden bir şişme botla denize açılan 34 göçmenin motoru arıza yaptı. Üzerinde kadın ve çocukların da bulunduğu botun denizde sürüklenmeye başladı. Afrika uyruklu göçmenlerin Sahil Güvenlik ekiplerini arayarak yardım istemesinin ardından harekete geçen ekipler, kısa sürede şişme bota ulaşarak göçmenleri kurtardı.

Cunda Adası’nda Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirilen göçmenlere burada yiyecek, içecek ve tıbbi yardım desteğinde bulunuldu.

Her iki ilçede de karaya çıkartılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Haber: Suat Salgın

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.