Ajans Bakırçay

Dikili: "Tutuklamalar ezilenlerin, mücadelesini engelleyemeyecektir"

GÜNDEM

Atatürk Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında; "Şebnem Korur Fincancı bir an önce serbest bırakılmalıdır. TTB ve TMMOB üzerindeki baskılara son verilmelidir. Sansür yasası geri çekilmelidir. Tutuklu gazeteciler serbest bırakılmalıdır” denildi.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını protesto etti.

Fincancı’nın derhal serbest bırakılması çağrısı yapılan basın açıklaması, platform üyesi Hüseyin Öğe tarafından okundu.

Dikili Atatürk Meydanı'nda yapılan açıklamada; "Geçen hafta Pazartesi günü kabine toplantısı sonrası AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamayı emir olarak algılayan savcılar harekete geçti. Sabahın erken saatlerinde Terörle Mücadele Polisleri, Şebnem Hocanın evini bastı, onu gözaltına aldı, Ankara’ya götürdü. Bu uygulama, Şebnem Hocanın avukatlarının 'savcılığa gelecek, ifadesini verecek' demesine rağmen yapıldı. Gözaltı sonrası çıkarıldıgı mahkeme tarafından da bir gün sonra tutuklandı. Tutuklamanın gerekçesi yurt dışındaki bir TV kanalında kendisine gösterilen bir videoda kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddialarla ilgiye verdiği demeçteki 'iddialar bağımsız kurumlar tarafından incelenmelidir' yönündeki açıklama üzerine olduğu açıklandı. Şebnem Korur Fincancı bir bilim kadını olmasının yanısıra adli tıp uzmanıdır. Konu hakkında düşüncesini açıklamış, iddiaların araştıtılmasını istemiştir. Düşünce ve ifade özgürlüğü hakkını kullanmıştır. Bunun neresi suçtur? Bunun neresi terör örgütünü övmektir? Şebnem Hoca bir an önce serbest bırakılmalıdır. Siyasal iktidara muhalif olan her insan düşüncesini açıklayınca tutuklanacak mıdır?" denildi.

Açıklamada ayrıca; "AKP-MHP destekli tek adam rejiminin Cumhuriyetin yüzüncü yılına girerken ülkeyi getirdiği durum hak, hukuk, adaletin olmadığı bir düzendir. Seçim süreci ilerledikçe baskıların daha da artacağı bir gerçektir. Bilinmelidir ki; baskılar, tutuklamalar halkların, ezilenlerin, sömürülenlerin mücadelesini engelleyemeyecektir. Şebnem Korur Fincancı bir an önce serbest bırakılmalıdır! TTB ve TMMOB üzerindeki baskılara son verilmelidir! Sansür Yasası geri çekilmelidir! Tutuklu gazeteciler serbest bırakılmalıdır" sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.