Ajans Bakırçay

Dikili, Sivas Katliamı'nı bir kez daha lanetledi

GÜNDEM

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, Dikili Alevi Kültür Derneği öncülüğünde, Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydın ile 2 otel görevlisinin hayatını kaybettiği; Sivas katliamını bir kez daha lanetledi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te, gerici kalkışma sonucu Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydın ve 2 otel görevlisi, katliamın 28’inci yılında Dikili’de anıldı.

Dikili Demokrasi Güçlerinin, Dikili Alevi Kültür Derneği öncülüğünde gerçekleştirdiği etkinlik Bülent Ecevit Meydanı’ndan Muammer Aksoy Parkı’na yapılan yürüyüşle başladı.

Burada yapılan basın açıklamasında; “Bundan tam 28 yıl önce Pirimiz Pir Sultan Abdal’ı anma etkinlikleri kapsamında Sivas’a giden yüzlerce canımızdan 33' canımız gerici güruh tarafından vahşice katledildiler. Bu katliam, devlet güçlerinin göz yummaları ve ötesinde yönlendirmeleriyle, son derece planlı ve organize bir çalışmanın sonucunda gerçekleştirildi. Katliamın öncesinde gerici ve şeriatçı örgütler haftalarca nefret ve düşmanlık içeren bildiriler dağıtıp “kıyam” çağrılarıyla Sivas’a gelecek olan aydınlarımızı ve canlarımızı hedef gösterdiler. Sadece canlarımızı değil Cumhuriyet rejimini de hedef almışlardı” sözlerine yer verildi.

Basın açıklamasında ayrıca; “Katliamın yaşandığı gün devlet yetkilileri şeriatçı güruhun toplanmasını ve kalabalıklaşmasını saatlerce seyrettiler. Bu katiller planlı bir şekilde teşvik edilip yönlendirildiler. Katliamcı güruh önce etkinliğin yapıldığı Kültür Merkezine saldırdı. Orada bulunan canlarımızın direnişiyle püskürtüldüler. Ancak güçleri oranında direnebildiler. Çünkü Cumhuriyeti yıkmaya hevesli Şeriatçı-yobaz katil sürüsü nefret saçarak, sloganlar ve tekbirler eşliğinde otele yönelip güvenlik güçlerinin gözleri önünde bu barbarca katliamı gerçekleştirirken ne siyasal erk nede yabancı sermaye onları yalnız bırakmadılar. Kol kanat gerdiler. O gün Katliam gerçekleşti ve bugün şeriat düzeni provaları hız kesmeden sürmektedir”

“Her türlü canlıya karşı insafsızca katliamlar sürmeye devam edilmiştir. Ağaca kıyılmıştır, hayvanlara kıyılmıştır, insanlığa kıyılmıştır, cinsel ayrımcılıkla insanlık hakkına kıyılmıştır. Yoksullaştırılan insanlarla yaşam haklarına kıyılmıştır. Madımak gibi bu katliamlarında içimizde yangını sönmeden acılarıyla devam etmektedir. AKP nefret ve kin, ötekileştirici ve inkarcı söylemleri yaşamın her alanında sürdürmektedir. Bu gün çok daha net görüyoruz ki o gün Madımak otelini kuşatan zihniyet, mafyalaşarak ülkeyi kuşatmış durumdadır. Ama biz Aleviler, biz Demokratlar, biz Laikler, biz Devrimciler, biz yurtseverler, biz Cumhuriyetçiler asla karanlığa teslim olmayacağız” sözlerine yer verildi.

Açıklama sonunda ise denize karanfiller atıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.