Ajans Bakırçay

Dikili Kadın Platformu: "Haklarımızdan vazgeçmiyoruz"

GÜNDEM

"İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" diyen Dikili Kadın Platformu basın açıklaması düzenledi.

Dikili Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmek istenmesine karşı Atatürk Meydanı’nda açıklama yaptı.

Açıklamada “İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz” yazılı pankart açılırken, “Yaşam hakkımız söke söke alırız”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları atıldı. Platform adına açıklamayı okuyan Ezgi Yalçınkaya, kadınların hayatları ve hakları için sokakta olmaya devam edeceklerini belirtti.

HAKLARIMIZ İÇİN SOKAKLARDAYIZ’

Yapılan açıklamada ayrıca; "Bir gece vakti yaşamlarımızı gasp edenlere; Dikili Atatürk Meydanı’ndan sesleniyoruz. Yasaklarınızı da, kadın düşmanı kararlarınızı da, erkek iktidarınızı da tanımıyoruz. Kadın, lgbti+, çocuk düşmanı politikalarınıza karşı sokaklarda mücadelemizi büyütmeye devam ediyoruz. Yaşasın mücadelemiz, kadın dayanışmamız"

"İstanbul sözleşmesinden çekilme kararı 19 Mart 2021 gecesinde resmi gazetede yayımlandı. Her gün en az üç kadın cinayeti yaşanan ülkemizde, hayatlarımızı sarsmak için yayımlanan İstanbul sözleşmeden çekilme kararını kabul etmiyoruz. Bize şiddetsiz yaşam hakkı tanınmıyor. Biz cinayetlerin, şiddetin önlenmesi ve katillerin cezalandırılması için daha etkin çalışmalar beklerken bu talihsiz karar politiktir. İstanbul sözleşmesini, haklarımızı, hayatlarımızı savunmak için; 5 Haziranda da,12 Haziranda da, 19 Haziranda da 1 Temmuzda da sokaklarda ve meydanlarda olacağız"

"Tüm kadınları İstanbul sözleşmesini savunarak ve öldürülen tüm kadınların hesabını sorarak isyanı büyütmeye sokaklarda evlerde işyerlerinde hayatın olağan akışını sarsacak bir kadın isyanını örgütlemeye çağırıyoruz. 1 Temmuza kadar 1 Temmuz'da ve daima kadınların hayatları ve haklarını savunmak için sokaktayız!" sözlerine yer verildi.

Kadınlar, açıklamadan sonra ise katledilen Işık İkizoğlu ve Zümrüt Er’in yaşam hikayesini okudu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.