Ajans Bakırçay

Dikili, İslamlar Köylüsü satışlara tepki gösterdi! "İptal edin"

GÜNDEM

Dikili’nin İslamlar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Büyükşehir yasasıyla belediyeye devredilen arsaların satışının iptal edilmesini istedi.

Dikili’nin İslamlar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Büyükşehir yasasıyla belediyeye devredilen arsaların satışa çıkarılmasına alkışlarla tepki gösterdi. Köylüler ihalenin iptal edilmesini istedi.

Daha önce 20 kadar köy arsasının satıldığını belirten yöre köylüsü tepkisini; “Buraları bize atalarımızdan miras kaldı. Şimdi de 25 arsamız satılacak. Gençlerimiz yarın öbür gün dönüp yuva kurmaya kalktıklarında yer bulamayacaklar. Buraları bizim güvencemiz. Dedelerimiz bize, biz çocuklarımıza bırakıyoruz. Emanet buraları. Bu karadan biran önce vazgeçin” sözleriyle dile getirdi. İslamlar Köyü Muhtarı Behçet Çetin ise; Köy arsalarının 1 Temmuz Perşembe Günü satış ihalesinin yapılacağı yerde protesto gösterisi yapacaklarını söyledi.

ARSALARIMIZIN SATILMASINI İSTEMİYORUZ

İslamlar Köyü Muhtarı Behçet Çetin; “Bu arsalarımız Büyükşehir Yasası ile belediye geçti ve belediye bunları ihale ile satmaya başladı. Biz bu satışların olmaması için itiraz ettik. İtirazlarımızı CHP’li milletvekillerine de ilettik. Bizim köyümüzün gelir düzeyi çok düşük. Bu araziler 400, 500 bin liraya satılıyor. Köylünün alması imkânsız. Beş yıl vadeyle köy insanına satılmasını istedik kabul etmediler. Biz arsalarımızın satılmasını istemiyoruz. Yarın satışın gerçekleştirileceği yere, vatandaşlarımızla birlikte gidip protesto edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı da davet ediyoruz. Satışın iptalini istiyoruz” dedi.

KÖYÜN GENÇLERİ ŞİMDİ NE YAPACAK?

İslamlar sakini Hulusi Akın ise; “Bu arsalar köy tüzel kişiliğimiz değişmeden önce, köyümüzün bütçesi tarafından hazırlandı. Plan, projeler bizim cebimizden çıktı. Belediyenin cebinden çıkmadı. Belediye hiçbir şey yapmadığı halde üzerine oturdu. Köyün gençleri şimdi ne yapacak? Nereye ev yapacak? Ayrıca belediyenin aldığı yeni kararla buralara bundan sonra taş evler yapmamız isteniyor. Köylünün lüks ev yapacak gücü mü var? Burası tatil köyü mü? Köy yeri burası” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.