Ajans Bakırçay

Dikili: "Hayatlarımız için İstanbul Sözleşmesi uygulansın"

GÜNDEM

Dikili Kadın Platformu tarafından; kadına karşı işlenen suçlara karşı tepkilerin dile getirildiği ve “İstanbul Sözleşmesi” ile ilgili basın açıklamasında bulunuldu.

Dikili Kadın Platformu tarfından kadına karşı işlenen suçlara karşı tepkilerin dile getirdiği ve “İstanbul Sözleşmesi” ile ilgili basın açıklamasında bulunuldu. 

Pandemi kurallarına uygun olarak Atatürk Meydanı’nda “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganı ile gerçekleştirilen eylemde; 13 Ağustos Perşembe günü (bugün) MYK tarafından yapılacak toplantı hatırlatıldı.

HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN

Dikili Kadın Platformu adına Ezgi Yalçınkaya tarafından okunan basın açıklamasında ise; “Bu ülkede her gün kadınlar katlediliyor! Erkek şiddetiyle aramızdan ayrılan kadınların isimlerini ezbere sayıyoruz. O isimler şimdi ellerimizde. Eğer İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, hayatta olabilirlerdi. Hayatlarımız için İstanbul Sözleşmesi uygulansın diyoruz! Kadına yönelik şiddet her gün arttığı halde İstanbul Sözleşmesinin etkin şekilde uygulanmasını değil, kaldırılmasını gündeme getirenler bu cinayetlerin suç ortağıdır. Bize, yarın bir gün bu dövizlerde bizim de ismimizin olabileceğini hissettirenler cinayetlerin sorumlularıdır” denildi.

Basın açıklamasında ayrıca; “İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin karalama kampanyalarına göz yumanlar, bizzat bu kampanyalara sözcülük yapar hale gelenler, kadınların, LGBTİ’lerin, göçmenlerin, mültecilerin, engellilerin, yaşlıların, çocukların haklarını tarikat ve cemaat çevreleriyle pazarlık konusu haline getirenler kadın cinayetlerinin, nefret cinayetlerinin, çocuk istismarlarının, göçmen, mülteci kadınlara dönük saldırıların suç ortağıdır. İstanbul Sözleşmesi, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere, herhangi bir ayrım gözetmeksizin, bir insanın cinsiyeti üzerinden şiddete maruz bırakılmasının önlenmesi, şiddete uğrayanların korunması ve şiddet faillerinin gerektiği şekilde cezalandırılması için somut hukuki ve toplumsal adımları tanımlayan, devlete açık ve net yükümlülükler getiren uluslararası bir metindir. Sadece sözleşmenin iptali gündeminin ortadan kalkmasını değil, sözleşmenin devleti yapmakla yükümlü kıldığı tüm koruma, önleme, tazminat, çok dilli ve anadilinde destek, eşitlik politikaları geliştirme ve uygulama sorumluluklarının da hemen yerine getirilmesini istiyoruz!” sözlerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.