Ajans Bakırçay

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu’nun kamuoyuna duyurusu!

GÜNDEM

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, yaşanan deprem felaketleri ile ilgili kamuoyuna bilgilendirme amaçlı basın açıklamasında bulundu.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, 6 Şubat Pazartesi günü yaşanan ve on binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli depremler, depremzedelere ilişkin yapılan çalışmalar ve ilçenin depreme hazırlığı konusunda bilgilendirme amaçlı basın açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada; "Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilimizde büyük yıkıma, on binlerce insanımızın hayatına mal olan bir deprem yaşadık. Öncelikle Dikili Emek ve Demokrasi Platformu olarak her iki depremde de hayatını kaybeden yurttaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralı tüm vatandaşlarımıza ise acil şifalar dileriz. Acımız büyük ve tarifsizdir.

Biz Dikili Emek ve Demokrasi Platformu olarak, ilk günden itibaren acil toplanarak tüm bileşenlerimiz ile birlikte bireysel olarak düzenlenen yardım kampanyalarına destek verdik. İlçemize gelen depremzede ailelerimizi yine platform üyelerimizin çabaları ile temas kurarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. 

Yapılan toplantılarımızda depremzede ailelerimize nasıl daha etkin destek sağlayabiliriz ve ilçemizin olası bir depreme hazırlığı ile ilgili neler yapılması gerektiği konusunda çalışmalar yaptık.

Bu çalışmalar sonucunda bünyemizde kurulan 6 kişilik komisyon ile Dikili Belediye Başkanı’nı ziyaret ettik. Bu toplantıda İmar ve Fen İşleri Müdürü de hazır bulundu ve ‘Dikili Depreme hazır mı?’ diye sorular sorduk. İlçemize gelen depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili önerilerimizi söyledik.

Biliyoruz ki deprem bölgesinde yaşıyoruz. İlçemiz 22 Eylül 1939 yılında yani tam 84 yıl önce bazı kaynaklara göre 6,9 bazı kaynaklara göre ise 7,1 şiddetinde deprem felaketini yaşadı. Binlerce bina yıkıldı. İnsanlarımız hayatını kaybetti. 

Bu sebeple belediye başkanı ile görüşmemizde olası bir deprem riskine karşın ne kadar hazır olduğumuzu, acil eylem planı hazırlanması gerektiğini, yıkımın önüne geçmek için ise alınacak önlemlerin şimdi, hemen hiç beklemeden alınması gerektiğini ilettik.

Dikili’nin zemin etütlerinin bir an önce yapılması ve tüm halkımıza duyurulması, imar planlarının afet tehlike değerlendirmelerini kapsayacak şekilde yeniden hazırlanması, tarım alanlarının ve ovalarımızın imara açılmaması, denetimlerin arttırılması gibi görüşlerimizi bildirdik. 

Çalışmalarımız kapsamında ilçe kaymakamı başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etmeye devam edeceğiz. 

Tüm bu görüşmelerin ardından ise izlenimlerimizi ve yapılan çalışmalarımızı halkımıza aktarmaya devam edeceğiz" denildi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.