Ajans Bakırçay

Dikili: "Demokratik hak ve özgürlüklerimizi istiyoruz"

GÜNDEM

Dikili'de 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle basın açıklaması yapıldı. 

Dikili Atatürk Meydanı’nda, Covid-19 salgını nedeniyle pandemi kurallarına uyularak yapılan basın açıklaması öncesi Dikili Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Zülfali Aras tarafından sunum yapıldı. Basın açıklaması ise platform adına İbrahim Aslan ve Şükran Birtem tarafından okundu.

Yapılan açıklamada ise; “İnsanlık tarihinin en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşı olan ikinci büyük emperyalist paylaşım savaşının başladığı 1 Eylül 1939 tarihi üzerinden 81 yıl geçti. Aradan geçen 81 yıla rağmen emperyalist ülkeler, hegemonik güçler savaştan, kan dökmekten, barbarlıktan vazgeçmiyor. Dünyanın değişik yerlerinde savaşlar maalesef devam ediyor. Dünya iki büyük savaş yaşamasına rağmen barış hala kazanılamadı. Libya’da, Suriye’de, Afganistan’da, Yemen’de, Ukrayna’da, Kafkasya’da yaşandığı gibi savaş makineleri, hala milyonlarca insanı öldürmeye, yerinden yurdundan etmeye devam ediyor. Ülkemizde ise barış sloganlarını haykıran gençlerimiz, barış talep eden akademisyenlerimiz hala gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, bombalı saldırılarla katlediliyor, KHK ile meslekten ihraç ediliyor” denildi.

Basın açıklamasında ayrıca; “12 eylül zihniyetinin pençesinde, mesnetsiz iddialarla milletvekillerini, belediye başkanlarını, parti başkanlarını, sendikaları, gazetecileri, aydınları ve öğrencileri, kendi kurduğu rejime muhalefet eden herkesi cezaevlerine mahkum eden AKP Hükümetine sesleniyoruz: Bu çığlık, özgürlük ve adalet isteyenlerin çığlığıdır. Artık yeter! 'Demokrasi' adı altında baskı düzenini değil, demokratik hak ve özgürlüklerimizi istiyoruz. Artık ifade vermek değil, ifade etmek istiyoruz”

"Bizler, 'barış içinde bir dünya ve Türkiye mümkündür' diyoruz. Mücadele ruhumuzun bizlere kattığı güvenle bu inanca sahip çıkıyoruz. Artık kimsenin ölmediği, bombalardan ve silahlardan temizlenmiş bir ülke, bir dünya istiyoruz. Çağrımız, toplumsal hayatın tüm noktalarında ülkemizde ve dünyada barışı mümkün kılacak, bir arada yaşam duygularını güçlendirecek somut adımların artık derhal hayata geçirilmesi sorumluluğunu üzerinde yaşayan örgütlü, örgütsüz tüm insanlaradır" sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.