Ajans Bakırçay

Dikili'de rengarenk "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

GÜNDEM

Dikili Bisiklet Kulübü’nün çağrısıyla düzenlenen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” rengarenk görüntülere sahne oldu.

İzmirli bir grup kadın öncülüğünde başlatılan ve tüm dünyaya yayılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun" 8.si 20 Eylül günü düzenlendi. Bu yıl 20 Eylül tarihinin seçilmesinin nedeninin Dünya otomobilsiz kentler günü olmasından dolayı olduğu öğrenildi.

Dikilide tüm yurt da olduğu gibi 20 Eylül günü süslü kadınlar bisiklet turu etkinliği, Dikili Bisiklet Kulübünün çağrısıyla gerçekleşti. Bülent Ecevit Meydanı'nda 50’den fazla kişinin bisikletlerini süsleyerek katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Haber: Murat Solmaz - Fotoğraflar: Yakup Şahin

Bülent Ecevit Meydanı'nda başlayan yürüyüş korteji, ellerinde bisikletleri ile Yakamoz Mevkiine kadar yürüdü. Burada alkışlarla tempo tutan katılımcılar büyük ilgi gördü. Bu yılki etkinlikte Covid-19 tedbirleri de alındı. Katılımcıların bireysel veya arkadaş grupları halinde katılmaları istendi.

Geçmiş yıllarda yüzlerce kadının başlattığı bisiklet turu; kadının görünür olması, kamusal alanda haklarını talep edebilmesi, özgürce bisiklet kullanabilen kadınların toplumdaki değerinin anlaşılabilmesi konularında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.