Ajans Bakırçay

Dikili'de mitinge çağrı; "Geçinemiyoruz"

GÜNDEM

“İşsizlikten, pahalılıktan, zamlardan, faturalardan bıktık artık” diyenler 19 Mart Cumartesi günü Dikili Bülent Ecevit Bulvarı'nda toplanacak.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu; Aliağa, Ayvalık ve Bergama Demokrasi Güçleri ile birlikte 19 Mart Cumartesi günü Dikili Atatürk Meydanı'nda yapılacak olan mitinge çağrı yaptı.

Bakırçay’daki demokrasi güçleri, AKP iktidarının izlediği ekonomi politikaların bir sonucu olarak ortaya çıkan hayat pahalılığını, zeytinlikleri tehdit eden maden yasasını ve tarım alanlarının yok edilmesini protesto etmek için 19 Mart Cumartesi günü Dikili’de miting düzenleyecek. Miting öncesi yapılacak yürüyüş için saat 13’te Bülent Ecevit Bulvarı'nda toplanılacak.

MİTİNGE ÇAĞRI

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde, Aliağa, Ayvalık ve Bergama Demokrasi Platformlarının işbirliği ile düzenlenecek miting için yapılan çağrıda; “Elektrik zamlarına karşıysan ve zamlar geri alınsın diyorsan, doğalgaz, benzin, mazot fiyatları çok yüksek diyorsan, çarşı pazar yangın yeri diyorsan, ‘Beşli çete değil köylü efendi’ olsun diyorsan, yoksulluğa, yolsuzluğa ve yasaklara karşıyım diyorsan, tüm çalışanların ve emeklilerin ücretleri artırılsın diyorsan, gençlerin geleceklerinin çalınmasına karşıysan, yurt sorunu çözülsün diyorsan, ekonomik krizin yükünü taşımak istemiyorsan, hak, hukuk, adalet istiyorum diyorsan, doğa talanına ve tarım alanlarının imara açılmasına karşıysan, kadın cinayetlerine, çocuk taciz ve tecavüzlerine karşıyım, 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' diyorsan, 19 Mart’ta mitinge katıl” sözlerine yer verildi.

KONSER

CHP Tarım Politikaları Başdanışmanı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın konuşmacı olarak katılacağı miting; İzmir Büyükşehir Belediye Orkestrası eşliğinde Çiğdem Taş’ın sahne alacağı Ege Türküleri ile sona erecek.

MİTİNG: GEÇİNEMİYORUZ

TARİH: 19 MART 2022

SAAT: 13.00

TOPLANMA YERİ: DİKİLİ BÜLENT ECEVİT BULVARI

MİTİNG ALANI: DİKİLİ ATATÜRK MEYDANI

KONSER: ÇİĞDEM TAŞ (İzmir Büyükşehir Belediye Orkestrası eşliğinde Ege Türküleri)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.