Ajans Bakırçay

Dikili'de 'Gezi Davası' protesto edildi! "Son sözü direnenler söyleyecektir!"

GÜNDEM

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Dikili'de de Gezi davasında verilen kararları protesto etmek için "Gezi'yi Savunuyoruz" eylemi düzenlendi.

Gezi davasında çıkan hukuksuz kararlara tepkiler büyürken, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi İzmir'in Dikili İlçesi'nde de bir araya gelen yurttaşlar, verilen siyasi kararları protesto etti.

Dikili Atatürk Meydanı'nda "Geziyi Savunuyoruz" diyerek bir araya gelen vatandaşlar; "AKP Halka hesap verecek", "Her yer taksim, her yer direniş", "Karanlık gider, gezi kalır", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attılar.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yapılan basın açıklaması ise platform üyesi Hüseyin Öğe sunumuyla Kifayet Ceylan ve İbrahim Arslan tarafından okundu. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 4,5 yıldır tutuklu olan iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye ise 18’er yıl hapis cezası vermişti.

Karanlıklar gider, gezi kalir!

Yapılan basın açıklamasında ise; "Verilen cezalar halk vicdanında yok hükmündedir! Gezi davasında verilen cezalar siyasi bir karardır. Gezi davasında beraat edenler gece yarısı hazırlanan yeni bir iddianame ile 'casuslukla' suçlandılar, tekrar tutuklandılar. Karar aşamasında 'casusluktan beraat ettiler', 'hükümeti devirmekten' ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 18 er yıl ceza aldılar. Komedi gibi. O ceza olmadı, bu cezayı verelim anlayışı yaşandı"

Tutuklamalar iptal edilmeli, yargılananlar serbest bırakılmalıdır! ,

"Mahkemelerin adil karar vermesi beyhude hale geldi. Yargıya siyasi müdahale hat safhaya vardı. Adeta 12 Eylül faşist rejimini aratmayan yargı kararları ile karşı karsıya kalıyoruz. Şimdi amasız, fakatsız birleşme zamanıdır. Tek Adam rejimine son vermek için birleşme zamanıdır. Siyasi iktidar, her hak arama eylemini hükümeti yıkma teşebbüsü olarak görüyor. Hak, hukuk, adalet mumla aranıyor. Bizler Dikili Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri adaleti aramaya yılmadan devam edeceğiz. Verilen cezalar halk vicdanında yok hükmündedir. Tutuklamalar iptal edilmeli, yargılananlar serbest bırakılmalıdır! Karanlıklar gider, gezi kalir! Son sözü direnenler söyleyecektir! Gezinin birleşik ve dayanışmacı mücadelesiyle bu karanlık son bulacak. Zorbalar kalmaz gider. Saraylar, saltanatlar çöker, kan susar bir gün zulüm biter, menekşeler de açılır üstümüze, leylaklar da güler, bu günlerden geriye bir yarına gidenler kalır, bir de yarın için direnenler!" sözlerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.