Ajans Bakırçay

Dikili'de çocuklar atölye kampında buluştu!

GÜNDEM

Dikili'de çocuklar yaz kampında hem eğlendi, hem öğrendi.... İlk kez konaklamalı kamp deneyimi yaşayan çocuklar üç gün boyunca teknolojiden de uzak kaldı.

Dikili Vakfı tarafından bu yıl birincisi düzenlenen 'Çocuk Yaz Kampı' yoğun ilgiyle karşılandı.

Üç Çınarlar Kamp Alanı'nda düzenlenen programa 8 - 14 yaş arasında çocuklar katıldı. 

Kampta spor, sanat, resim, tiyatro, edebiyat ve dramanın yanı sıra felsefe söyleşileri ile alternatif gıda hazırlama atölyeleri de hazırlandı.

İlk kez konaklamalı kamp deneyimi yaşayan çocuklar üç gün boyunca teknolojiden de uzak kaldı. Seramik atölyesinde el becerileri geliştirildi, felsefe atölyesinde "Adalet" kavramını tartışıldı, masal atölyesinde hayal dünyasına yolculuk yapıldı, ritim yetenekleri keşfedildi.

Konuyla ilgili direktör Onur Çayanlar “Birçok farklı atölye çalışmasıyla çocuklarımızın yaratıcı düşünce becerilerini teşvik ettiğimiz, sanatsal üretim süreçlerinin içerisinde olmalarının gerekliliğini fark ettikleri, öz yaşam becerilerini kazandıkları, sosyal ortam içerisinde telefon, tablet gibi elektronik eşyalara bağımlı kalmadan da akranlarıyla keyifli vakit geçirebileceklerini öğrendikleri bir kamp ortamı yarattık. Her atölye çalışmasında farklı çalışma grupları oluşturarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde çocuklarımız birbirleriyle kaynaşmanın yanı sıra grup çalışması pratiği de edindiler” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.