Ajans Bakırçay

Dikili'de bot faciası: 37 kişi kurtarıldı, 2 ölü, 6 kişi aranıyor

GÜNDEM

37 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılırken, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Dikili ilçesi açıklarında su alarak batma tehlikesi geçiren lastik bottaki 37 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılırken, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp 6 kişi için arama çalışmaları sürüyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından paylaşılan bilgilere göre, Dikili ilçesi Bademli açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir botun tehlikede olduğu ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı süratle harekete geçti.

Bölgeye sevk edilen TCSG-61 ve TCSG-907 numaralı botlar, olumsuz hava koşulları nedeniyle su alan ve yarı batık duruma gelen lastik bota ulaştı. Yapılan yoğun çalışmalar neticesinde 37 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılarak karaya çıkarıldı.

Acı haber geldi: 2 ölü, 6 kayıp için kritik mesai

Arama kurtarma faaliyetleri sırasında bir düzensiz göçmenin ise yaşamını yitirdiği tespit edildi. Kurtarılan kişilerden alınan ilk bilgiler doğrultusunda, botta toplamda 45 kişinin bulunduğu anlaşıldı. Bu bilgi üzerine, denizde kaybolduğu değerlendirilen diğer 7 kişiye ulaşmak için bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Arama çalışmaları sırasında ise 7 düzensiz göçmenden birinin cansız bedeninin, Ayvalık ilçesinin Küçükköy kıyılarına vurduğu öğrenildi.

Olay Yeri İnceleme timi ve adli tabip tarafından olay yerinde yapılan incelemede, cansız bedenin 19 yaşındaki Shukrı Yusuf Maxamud isimli kadına ait olduğu belirlendi.

Kayıp diğer 6 düzensiz göçmen için arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.