Ajans Bakırçay

Dikili Çandarlı’da kamu arazisi satışa çıkarıldı!

GÜNDEM

Devletin kasasındaki para hızla erirken iktidar İzmir'in farklı ilçelerindeki 291 milyon değerinde hazineye ait 21 taşınmaz daha satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan taşınmazlar arasında Dikili’nin Çandarlı ilçesin de denize sıfır bir alan da bulunuyor.

İzmir’in farklı ilçelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 291 milyon değerindeki araziyi satışa çıkardı.

Dikili’nin yanı sıra Çeşme ve Seferihisar'da satışa çıkarılan yerler arasında denize sıfır alanlarda yer alıyor.

ÇANDARLI’DA DENİZE SIFIR

Dikili’nin Çandarlı Mahallesi’nde 7 bin 573 metrekare büyüklüğünde denize sıfır sağlık ve sosyal tesis alanın özelleştirilmesi de dikkat çekti. Bu arazi için de 13 milyon 252 bin TL muhammen bedel biçildi.

Yine Seferihisar’ın Doğanbey Mahallesi’ndeki denize sıfır 6 bin 515 metrekare büyüklüğündeki turizm tesis, konut alanı da satışa çıkarıldı. 0,3 emsal hakkı olan bu arazi için de en az 22 milyon 802 bin TL isteniyor.

Toplamda 236 bin 484 metre kare satışa çıkarılırken satışa çıkarılan en büyük taşınmaz Aliağa Çaltılıdere’deki 109 bin 721 metrekare büyüklüğündeki kısmi tarım alanı, kısmi konut dışı kentsel çalışma alanı ve karayolunda kalan arazi. Yine en fazla muhammen bedel belirlenen arazi de bu. Bu taşınmaz için 66 milyon bedel biçildi.

Çeşme Alaçatı da bir satış da dikkat çekti. Yapım süreci tartışmalara neden olan Port Alaçatı Marine sınırları içerisinde kalan denize sıfır, limana komşu 3 bin 67 metrekare büyüklüğündeki konut, ticaret ve turizm alanı için de satış kararı alındı. Çeşme Projesi’nin karşı kıyısında yer alan 0,4 emsal hakkı olan bu arazi de 28 milyon 856 bin TL’den satışa çıkarıldı.

İhaleler 22 Eylül 2022 Perşembe günü yapılacak. Satışlardan en az 290 milyon 997 bin 840 Türk Lirası gelir elde edilmesi bekleniyor. Satışlardan KDV muaf tutulacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.