Ajans Bakırçay

Dikili “Barış” diye haykırdı

GÜNDEM

Adı 80’li yıllarda yapılan 'Emek, Demokrasi ve Barış' festivalleri ile özdeşleşen Dikili, Dünya Barış Günü’nü coşkuyla kutladı.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu tarafından, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen ‘Barış Yürüyüşü’ Atatürk Meydanı'ndan başladı. Yürüyüş sırasında geçtiğimiz ay gördüğü şiddet sonrası yaşamını yitiren Zümrüt’e hitaben “Zümrüt İçin Adalet” ve “Kadına Şiddete Hayır” yazılı dövizler taşındı.

Yürüyüş sonrası Dikili Olof Palme Barış Anıtı’na gelindi. İlk olarak burada barış uğrana yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapıldı ve Tüm-Bel-Sen temsilcisi Gülay Demir tarafından barış şiirleri okundu. Ardından Dikili Emek ve Demokrasi Platformundan Çilem Öztürk, Hüseyin Acer, Demet Önal ve İbrahim Aslan basın açıklamasını okudu.

HEPİMİZİN BARIŞMAYA İHTİYACI VAR

Yapılan açıklamada, "Ülkemizde 15 Temmuz darbe girişimden bu yana kesintisiz olarak devam eden OHAL koşulları ve baskıları karşısında ve Ortadoğu’da farklı düzeylerde devam eden çatışmaların yarattığı acılara, travmalara karşı hepimizin barışın iyileştirici gücüne ihtiyacı var! Hepinizin doğanın işgaline doğayla barışmaya ihtiyacı var. Hepinizin kadın cinayetlerine karşı kadınlarla barışmaya ihtiyacı var. Hepinizin oyların gasp edilmesine karşı halkın iradesi ile barışmaya ihtiyacı var. Dikili Emek ve Demokrasi Platformu olarak; savaşlarda, çatışmalarda yitirilen milyonlarca insanın anısı önünde saygıyla eğilirken mücadele başlıklarımızdan birinin Barış mücadelesi olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. Örgütlü ve kararlı bir mücadele ile barışı bu topraklarda kökleşmiş bir ağaç haline getireceğimize söz veriyoruz” denildi.

Basın açıklamasında ayrıca; “Tüm halkların eşit, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayacağı bir dünyayı kendi ellerimizle kurmanın yolunu açmak için emek ve demokrasiden yana olan herkes 1 Eylül Barış Meydanlarında yan yana, omuz omuza mücadeleyle alanlardayız” sözlerine de yer verildi.

Yapılan basın açıklaması Olof Palme Barış Anıtı önünde halay çekilmesinin ardından sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.