Ajans Bakırçay

Dikili Bademli'nin Koruk Şurubu 'Yunan' basınında!

GÜNDEM

Bademli'de asırlardır üretilen Koruk Şurubu’nun ‘Coğrafi İşaret’ başvurusunun kabul edilmesi Yunan basında yer aldı.

Dikili’nin tarımsal üretimde önemli mahallerinden Bademli'de asırlardır üretilen Koruk Şurubu’nun ‘Coğrafi İşaret’ başvurusunun kabul edilmesi Yunan basında da yer aldı.

Bademli Köyü Muhtarı Neslihan Kutlu Maraş’ın girişimleri, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün başvurusu ve İl Tarım Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirilen Coğrafi İşaret başvurusunun kabul edilmesi, geçtiğimiz hafta düzenlenen bir etkinlikle duyurulmuştu.

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda çıkan bir gazetede “Dikili’de Koruk Şurubu Bayramı” başlığıyla verilen haber Yazar Stratis Pothas’ın köşesinde yayınlandı.

Aynı zamanda Ege’de Birlikte Varolma ve İletişim Derneği (Siniparski) üyesi olan Stratis Pothas'ın haberinde; “Türkiye'de son yıllarda bu mevsimde pek çok kafeteryada servis edilen, pek çok vitamini destekleyen, başka faydalı özellikleri de olan ve bizdeki ev limonataları gibi tüm yıl muhafaza edilen serinletici bir içecek olarak koruktan şurup üretiliyor. Dikili'nin mahallesi olan Bademli (Acanos) Köyü'nde yapılan etkinlikte korukları sıkıp süzerek kazanlarda kaynattıkları ve sonrasında bire iki oranında şeker katarak şerbet haline getirdikleri bir panayır (şenlik) düzenlendi. Bu her sene oluyordu ancak bu sene Coğrafi İşaret başvurusunun kabul edilmesi amacıyla özel tanıtım yapıldı” sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.